Sežanske moderne pravljice

Modernim časom se priležejo moderne pravljice. Na srečo se po Sežani danes niso sprehajale priležnice, bog pomagaj, temveč neki moderni tiči in srake. Na zasedanje na veji so izbrali Kosovelov dom, in nekaj malega pravljičarili. Udarna vest, v mestu, kjer s lučjo pri belem dnevu iščemo nova delovna mesta. Komunajzarske gredo v Sežani dobro od rok, ne levo ne desno, udarimo center.

Gospodarsko so Cerarjevi švoh, gospod osebno ni niti pretiraval s svetovalnim honorarji. Dokler je bil še fant od fare. Zdaj ko je od vlade, je zamrznil sp. Za 3 jurje na mesec bi ga vsak imetnik.
S programskimi in reformskimi modernimi se nima smisla ukvarjat.
Same zveneče besede, vsebine nič. Ta stranka je čuden tič, vprašanje za 550000 Evrov? Kaj bi na to rekel naš največji pisatelj, Cankar na klancu siromakov? Verjetno se malce obrača in kar je teh reči. Kakorkoli obnemo, šolska ministrica je moderno odstopila.
Nek tajniško razpoložen profesor nekaj nakdala o kršenju človekovih pravic. Delavcem nekaj 100 fičnikov ali pa še to ne na mesec, njemu pa nekaj 100000 Evrov. Davkoplačevalskih da se razumemo ali pa nič ne zastopimo?

Kaj bi na to rekel nekdanji smb generalski častni občan občine Sežane.
On je vsaj v Sežano pripeljal vodovod. Kaj pa so pripeljali ti čudni tiči in srake? Nekaj klopotcev. Kaj več pa ne. Pa mi vse to dol visi, one milijon man? Upam, da bo račun za najem dvorane v roku plačan.
Take instant stranke kot instant polenta imajo pajčevino v blagajni.
V super volilnem letu, ko nam je kar prihajalo od nenehnih volitev, erupcija kot vulkan. Jih je pošteno finančno osušilo.

Nekaj 100 fičnikov vprašanje?

S to stranko bo tako kot s tisto moderno Švedsko televizijo, ki je nekaj let vstrajala na trojki. In jo še pred prihodom trojke v Slovenijo popihala nazaj na Švedsko. Razumem, vse stranke bi zdaj rade bile center. Ne levo, ne desno, raje v tokvin. Glede da glavno mesto Krasa postaja Celovec, zaradi odličnih zaposlitvenih, lahko mirne duše naslednji kongres organizirajo v Celovcu. Bojim se da imajo tam več simpatizerjev kot v sobotno prazni Sežani.

Naht klagenfurt.

Liebe damen und heren. Fersten du?

Če vam še ni potegnilo, naj vas ti moderni peljejo svetli prihodnosti nasproti. Delali pa bomo tako in tako na Avstrijskem Koroškem.

2000 evrov na mesec

Mislim da najmanj kar Slovenija rabi je reinkarnirana lds

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Sežanske moderne pravljice”

  1. Stric Marč pravi:

    Kaj pa je bilo z LDS narobe, razen tega, da je na volitvah po desetletnem vladanju izgubila?
    Jedro je izviralo iz mladih revoluciinarnih kadrov ZSMS. Vodlii so širiko koalicijo. izpeljali so dosledno tranzicijo in prekinili z ostanki socialistične Jugoslavije. podprli so denacionalizacijo ( ki nas do stala vsaj 8 milijard), pomagali so pri poglabljanju samouprave in razbili RS na preko 200 občin. Privatizirali so družbeno lastnino in omogočili nastanek novega kapitalističnega razreda. Ne levo, ne desno, na bolje v EU in v NATO. Cerkvi so vrnili premoženje, vpeljali kurate v vojsko in zapore, le pri verouku v javnih šolah se še zatika. Da pa so forsirali le svoje kadre, pač ne gre zameriti. To delajo vse stranke.
    Zanimivo, ko gre kaj narobe, nihče noče priznati svojega deleža v minulem delu.
    poglej, dr. Mencinger ( tisti murgelski ekonomist) si je javno brusil jezik, da je bančna luknja prenapihnjena in da je slaba banka slaba rešitev, ki bo omogočala hijenam do poceni pogostitve. Sedaj to že skoraj vsi ugotavljajo, pa nihče od najbolj angažiranih ne reče. Mencinger, prav si imel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !