Dan za spremembe brez sprememb

Dan za spremembe Slovenske filantropije je znova pokazal, da sprememb ni. To vozičakanje varovancev domov upokojencev in humanitarna nabirka nista neka presežka. Tudi brez tega dneva bi lahko mirne duše shajali, medtem ko politično testo vshaja brez kvasa. No ja, vsaj prostovoljci so imeli kaj delat, čeprav mislim, da vse to vozičkanje po in pred domovi domov upokojencev profesionalnejše in strokovnejše opravljamo tisti, ki tam delamo.

Spremembe so, samo če sami kaj premaknemo. Drugače jih ni.
Edina korist Slovenske filantropije so službe tam na izi.
In to, ko sem visel pri njih v Vipavi, uspel premagati 300 metrov do razgovora za poklicno rehabilitacijo v Pristanu. Delam pa isto kot zaposleni, in sem tudi zaposlen, za manjšo plačo. Plačuje me zrsz.

Ob dnevih ko ni sprememb nekako v domovih upokojencev nihče od tam zaposlenih ni navdušen novinarjev. Delo je treba opraviti, ne pa odgovarjati na novinarska vprašanja. Delo v domovih upokojencev zahteva visoko fizično in psihično kondicijo. Šove take in drugačne naj imajo razne družbe za pospeševanje kimenatografov raje kje drugje. Za razliko od novinarskega štofa, ki rad zmanjka, novih varovancev v domovih upokojencev nikoli ne zmanjka.
Upokojenci v domovih upokojencev rabijo predvsem nego in človeški odnos.

S veseljem sem šel danes v Bošk, prehodil 20 km, se naužil Školjasketega razgleda, nabiral šparnge, in poslal vse k vragu.
Drugega mi niti ne preostane, ker v tej moji vukojebini ni nobenih sprememb. Razen vremena in piskanja budilke ob delovnikih. Vprašanje če bo Slovenska finatropija finančno zvozila naslednja leta.
Njim ni treba delat troizmenskega šihta in 13 urnih dežurstev.
Meni tudi ne, delam prvo izmeno. A bojim se, da v enem dnevu naredim več kot Slovenska filantropija v mesecih. Kateri hudič jih je prinsel v Vipavo ne vem, vem pa, da ima šef Dejan nižjo plačo kot jaz. Biti prostovoljec Slovenske finatropije je brcanje v prazno.
Karkoli drugega, magari prostovoljec v domovih upokojencev.
Tam dobite za oddelan šiht kosilo, na Slovenski finatropiji pa bluzenje.

Saj veste, ko je suša v tokvini, takrat nas reši samo delo.
Tudi vozičkanje, v okviru zaposlitve v domovih upokojencev. Ni važno, v kakšni obliki, samo prosim lepo brez predstav za novinarje.
Drugače imajo domovi upokojencev ogromno neplačanih prostovoljev, ki jih nobena kamera ne najde.

Zato spremenimo ta dan sprememb v običajno soboto
V novinarskem žargonu je ta novica 3 razredna
Flodranje

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !