Nas ljubezen lahko reši politične pogube

Na predvečer prvih svobodnih volitev imamo vse, od te Evropske svobode, da lahko svobodno delamo. In na vsakem šihtu je pač tako,
da imaš najmanj tri šefe in tak dalje, a če delo delaš s veseljem, težav ni. In ker je tudi moj prvi odklop v kg po pristanku v Pristanu za mano, slike varno na prenosniku ni da ni.

Kdo bi ob vsej tej politični pogubi razmišljal o ženskah, a hudič je v tem, če na tv zagledaš znanko, ki je nisi videl že več kot 15 let ostaneš vsaj za trenutek brez besed, Jutranji program in tv golica pri upokojencih, a to traja kratko a sladko. Bolje rečeno, zadnjih 9 let mi je lase kravžlala prispodobično rečeno knjižničarka, a hvala bogu, tega sem se rešil. Raje bom rekel, da mi pri ženskah absolutno ne gre. Predno bom podpisal kapitulacijo, bom še za kako pogledal.

Ker se na bivše ni preveč zanašati, se je bolje ozreti za kako bodočo.
A prav na tem področju mi zmanjkuje idej. Sodelavke raje že zaradi ljubega miru pustim pri miru, tako in tako je večina poročenih ali vezanih. Na katastrofalne zmenke pa ne grem več. Trenutno mi mir pred ženskami kar ustreza. Tista poročena, ki mi je poslala nekaj mailov nekaj mesecev nazaj. Za poročenimi in vezanimi se ne oziram.
Ostanejo svobodne. Rek da stare simpatije ne zarjave, drži, ne vem pa če zdrži. Lahko pa naredim tudi kratek test: Če zdrži del mojih pohodov, tja kamor navadne ljudi ne spraviš, bo že iz pravega testa.
Bi pa rekel o moji preljubi Gorenjski same pohvalne besede, to so kraji, kjer ti zaigra srce. Mogoče res ubiram ene in iste poti, in kot bi rekel planinski humorist Janko Mlakar mešam prah številnih kolovozov.
Sive poti Gorenjske so barvite, težko bi našli regijo Evrope, kjer bi bilo toliko prečudovih razgledov in sprehodov.

Prihaja pomlad, najlepši čas za druženja zasebne narave.
Vsak delovnik poslušam nasvete Perota iz Tv golice. Včasih mu rata, večkrat pa ne. Tista Špela poleg kaj pa jaz vem, moj tip zagotovo ni. Pogovorni šovi v živo so še vedno preveč zapeti, a tako je pri nas Slovencih. Slovenci in Slovenke rabimo boljšo zabavo, kako je s tem dobro znajo naši Avstrijski Koroški sosedi. Če boste šli na gasilsko veselico na Avstrijsko Koroško, se bo tam več dogajalo kot na podobnih zabavah v Sloveniji. Življenje pišemo sami, usodo tudi.

In vete kaj:
Če je kakšna luštna punca, zakaj je ne povabiti na pijačo.
V Vipavi je najpriljubljenejša okrepčevalnica Marjanca pa še sladoled je vrhunski.

Bi radi še vi kaj povedali
tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Nas ljubezen lahko reši politične pogube”

  1. kecurjeva pravi:

    sta se vidva s tisto damo kdaj pogovarjala o tem, kaka pričakovanja imaš od nje? ker mi je čisto neverjetno, da si tako dolgo njeno rajcanje prenašal.

  2. lordwales pravi:

    Le čevlje sodi naj kopitar.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !