Nekaj malega o Urškah in kar je teh reči

Dragi moji, ni mi uspelo ne pri 1, ne pri 2, in še manj pri 3. da mi gre vse, razen pri ženskah, je del mojega življenja. S tem se ne obremenjujem. Zdaj ko sem se spet sestavil, in pridejo tudi dnevi niente posta je kar v redu. Če drugega ne, vsaj k Marjanci grem lahko po šihtu na gelati svobodno.

Pravzaprav mi zdaj iskanje sorodne duše dol visi, če pa se bo kaka, ki ni Urška še kaj oglasila, izvolijo. Ena mi je celo odgovorila na mail, pa še prijazna je bila. Ma ben v redu. Moji varovanci v domu teh težav nimajo. Ni nobena tragedija, če ženske svojih sanj nimam. O sodelavkah ne smem reči nobene, so pa skoraj vse poročene ali vezane. Zdaj je najpomembneje to službo obdržati. So me pa vse te 3 Urške naučile, da ni vse v besedah, več je dejanjih. Če ne bi bil pri ženskah taka mona kot sem, bi mi s prvo Urško krasno šlo. Kaj je s drugo, nimam pojma. S tretjo pa se ne obremenjujem več.

Bo pač treba hodit na zmenke, in v stilu Leonarda Pieracionija:
Conto prosim! Ko sem danes pri izvirih Vipave po šihtu lizal res dober gelati od Marjance, ni da ni. Nobena me ni nadlegavala, ne jaz nje.
V službi me pohvalijo, to pa največ šteje. Dober sem v vsem, vrhunski pa v organizacijskih zadevah. Če sem še tako dober v postelji ne rečem nič. Sem in tja malo pogledam za kako simpatično sodelavko, nato pa spet delovnim nalogam nasproti. Na večeru sem še vedno persona non grata. Bom pa res moral v uk k nekoliko nagajivemu Edu Torkarju. Tudi za branost tega pripevka k kulturizaciji naših medčloveških odnosov me ne skrbi. No vsaj sodelavke nimajo težav ne s srečo v ljubezni ne s številom otrok, povprečje je 3. Tako je na Jpvskem, pa mi zdaj povejte, kako lahko istospolni ki ne morejo imet otrok, te posvajajo.
V teh krajih ti po kmečko radi povejo, česa se drži. In česa ne. Celo po edinem Mercatorju v Vipavi lahko otroci po mili volji skačejo, pa se nihče zaradi tega ne razburja. Nataliteta, zaposlitve, plače so na Vipavskem nadpovprečne. Nisem že rekel, če me katera hoče, naj me najde? Mogoče zdaj res bolj prisegam na biblijo kot Maksov kapital, a jebat ga, a od tega je več kot o mesečevih sanj. Te so dovoljene, a kaj ko prej gre k hudiču firma, kar pa ni zdravo. Če delaš v realnem sektorju, veš kdo je gospodar. Če bo on imel, boš tudi ti. Tako grejo te stvari, in z ljubeznijo je podobno. Če se vname, se, če ne pa je brez veze vse skupaj. Blues brez bluz in gravitacija. Med šihtom tako in tako ne moreš nič, po šihtu si zmatran. Zato pa so prosti dnevi in dopust.

Vaše izpovedi pa na mail
tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Nekaj malega o Urškah in kar je teh reči”

  1. stricmarc pravi:

    Boš moral malo razširiti interesno območje tudi na jožice, Milojke, Mojce… Urške so že iz Prešernovih časov znane po samoljublju.

  2. lordwales pravi:

    Drži. raje imam Rebeke, pa ostale, samo da niso Urške.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !