Neupravičena povišica za plače pomočnikov Eu poslancev – ukinimo Eu parlament, pa bo mir!

Ker Eu ne bo nihče ukinil, bi veljalo vsaj za začetek ukiniti Eu parlament, saj od njega ni nič.

Gre se za povečanje plač pomočnikov Eu poslancev za skromnih 1500 Evrov ( za njihove plače ) plače Eu poslancev pa še dalje okoli 10000 Evrov. Neto, da se razumemo. Plačali pa bomo vsi eu davkoplačevalci, tudi številni svojci upokojencev v domovih. Tudi od oskrbine za domove starejših se plača ddv, nekaj % ddv pa roma v Bruselj. Za življenje poslancev, pomočnikov in 20000 glave Eu birokracije. Po drugi strani imamo program sončne poklicna rehabilitacija 315 evrov na mesec, pa izračunajte, koliko mesecev je treba delat, da dobimo povišico enega pomočnika Eu poslanca/ke.

Poročilo o tem je že bilo na odboru Eu parlamenta za proračun, sprejeto, konec meseca pa naj bi ga še poslanci/ke Eu parlamenta sprejeli na plenumu ( plenarnem zasedanju ) upanje, da bo vseh 8 Slovenskih poslancev proti, je jalovo. Še manjše je upanje, da bodo Slovenski poslanci kadarkoli glasovali za manjše plače.
Še večja neumnost so mokre sanje šefa Gospodarske zbornice: Dajte nam denar! Pa kdo pri hudiču bo dal, ko od preštevilnih gospodarskih in obrtnih zbornic realni sektor nima prebite pare.
Kaj preostane navadnemu državljanu/ki? Da pošlje to Evrokracijo k vragu, in se dalje ukvarja s malimi zadevami. Kamor spada tudi točen prihod na šiht, če smo natančnejši, nekaj minut pred uradnim začetkom. Eu kracija ima polne riti vsega, Delo kracija pa trudno rit od dela. Ker Eu ne bo nihče ukinil, bi veljalo vsaj za začetek ukiniti Eu parlament, saj od njega ni nič. Razen da izdaja nesmiselne uredbe o velikih in malih ribah, krivih in ravnih kumaricah, mlečnih kvotah, in podobnih neumnostih. In služi kapitalu kot orodje za privatizacijo naravnih dobrin, kot je voda, zemlja, gozdovi, semenska industrija, javno dobro.

Lahko smo levi, lahko smo desni, lahko sredinski, lahko smo hetero, bi in enakoskopolni, ali vse skupaj, od tega Eu sranja nas lahko kam pritisne. Kdo bo skidal to sranje ne vem, vem pa, da bodo za to potrebne velike šafle. Povprečno dobe Eu pomočniki v Bruslju okoli 7000 Evrov neto, kar je dvojna plača najbolje plačanih novinarjev/k v Sloveniji. Da pa se tudi s 300 Evri in povračilom potnih stroškov na mesec, in zastonj kosilom na šihtu. Zame je to sanjska ponudba, zato jo delovno držim.

Vprašanje, ki je smiselno, je, kolikokrat je Eu kracija v 2 mesecih in pol, kolikor sem na šihtu, zamudila na šiht? Predvidevam, da velikokrat. Pa tudi ko je na šihtu, se ne ravno pretegne. Mi navadni državljani zdaj vrtičkamo, da bo kak Evro več ostal!

Damm got

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Neupravičena povišica za plače pomočnikov Eu poslancev – ukinimo Eu parlament, pa bo mir!”

  1. Stric Marč pravi:

    Nikoli niso zamudili na šiht, ker imajo gibljiv delovni čas po lastni izbiri. Na sejah parlamenta in komisij so že manjkali, pa jim kljub temu ne fali ur.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !