Prodaja dela Fmc ( Kolektor ) sajenje rožic Slovenskih knjižničarjev in stečaj tele59 rts

Dragi moji, notranje politično napet teden, od katerih vse čestitke Petriču, ki bo s gotovino kupil Delo. Nekaj več kot 7 miljonov Evrov. Kolektorju gre za razliko od konkurenčne Hidrije hudičevo dobro, loteva se celo gradbenih poslov.
Osmoljeni Laščani pa so v zrak vrgli 95 milijonov Evrov za nakup Dela, kolikor so odšteli za Delo, bi dobili vse Balkanske pivovarne, prenovili javno infrastrukturo v Laškem in zgradili nove terme.
O tem bo Šrot razmišljal na zaprtem oddelku na Dobu.
Zlasti o menedžerskem prevzemu pivovarne Laško,
o posojilih njegovima firmama Center naložbe in Infond holding, ki so jih poplačali Laščani in Delo in Večer.
Najverjetneje bo zaradi kravjih kupčij Šrota oziroma lastniškemu prevzemanju Laškega in ostalih družb s kapitalom omenjenih
( v zameno za zastave delnice omenjenih družb so banke bremenile kredite omenjenim )

Knjižničarji oziroma njihov sindikat driblajo dalje, ravno pretegnejo se ne, ja bi tudi radio za 900 oziroma 1100 Evrov neto, med drugim toliko s vsemi dodatki ne dobi nihče s srednjo medicinsko izobrazbo na ne vodstvenih delovnih mestih v domovih upokojencev in zdravstvu.

Tudi jaz bi stavkal za višjo plačo, težava je v tem, da nisem in nočem bit v nobenem sindikatu, ker sindikalnim šefom ne mislim poklanjat svojega denarja. Zato lepo počasi dragi knjižničarji, vi kar stavkajte, zgodilo se ne bo nič. Če bi pa v dneh stavke nujno rabil kako knjigo, ki je ni doma grem lahko v Slovensko knjižnico v Gorico.
V Italiji, tam dobe knjižničarji najmanj 1500 Evrov, v Italijanskih, Avstrijskih in Nemških okoli 3000 Evrov, neto.
Zato če kateri od Slovenskih knjižničarjev ni zadovoljen s plačo v Sloveniji, naj verificira diplomo, opravi izobraževanja za želeno državo, si tam uredi bivanje, in kandidira za prosta mesta v tamkajšnjih knjižnicah, javnih in zasebnih.

Če bo tako dobro oziroma slabo šlo Slovenskemu gospodarstvu, še teh plač ne bodo imeli več, Zujf 2 bo kmalu, ne glede kakšna vlada bo na oblasti. Salomonovim Delom revijam pa žugajo s odpustitvami in nižjimi plačami.

Tele59 rts je zgodovina, pufe bo prevzela dutb.
Smo zaokrožili 3 najbolj odmevne notranje politične zgodbe tega tedna, saj sem nenazadnje politični bloger. In če kdo od vas, ki nima 1100 Evrov neto na mesec, nima občutka koliko denarja je to, naj povem:
3 električna kolesa, ali neverjetnih 5000 najcenejših jogurtov.
Če bi hoteli vse te jogurte kupit, bi rabili šleper za prevoz.
Največje trgovine pri nas jih toliko ne prodajo v enem dnevu.
S tem primerom ponazarjam, da je plača 1000 Evrov plus Evropska, omogoča dostojno življenje, s nekaj upravljanja osebnih financ in varčevanjem pa celo visoke prihranke.

Povprečni knjižničar v Sloveniji ima svojo hišo, družino, avto, vikende in ne vem še kaj, ker je to s dohodkom skoraj 15000 Evrov neto na leto mogoče. Za razliko od novinarjev delajo samo 2 izmeni po 8 ur in polovično v soboto skupaj 160 ur na mesec.
Nadur v knjižničarstvu skoraj ni, povprečen novinar dela pri nas vsaj 250 ur na mesec, dobi pa isto ali manj.

Delavci v pivovarni Laško dobe okoli 600 Evrov, v zdravilišču nedaleč proč isto, in tak dalje.

V Kolektorju v proizvodnji okoli 1000 Evrov neto, čik in kava pavz ni, dela se efektivno skoraj 7,30 ure na 8 urni šiht.

Plače javne uprave, tudi knjižničarjev so javne, največ v kjižničarstvu v Sloveniji zasluži ravnatelj nuka, nekaj manj kot 3000 Evrov neto.

Poguglajte, če mi ne verjamete!

Program delovna rehabilitacija, ni važno kakšno izobrazbo imaš zrsz pa za vse plača 315 Evrov na 101 delovno uro, v praksi več.
In če kdo od vsa ne pozna dela v domovih upokojencev, vam lahko povem, da je efektiva dela visoka, napak praktično ne smeš imet.

Za kosilo največ 20 minut, pavze pa največkrat odnese delo.

Pa smo jih še nekaj razdrli

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !