O svobodi in kar je takih reči ma ben 1399 post

Dragi moji Svobodni smo toliko, kolikor se svobodne počutimo.
Tudi nam poštar nič ne prinese, lahko pa kak kombi, se mi zdi.
Če prej plačamo. Če prej varčujemo. Skratka, oh in sploh, odmevna tišina se še vedno sliši od določenih krogov, se mi zdi. Se tudi vam?
In določenih oseb. Med 2 vojno so temu rekli kulturni molk.

Ma čas je, da se za nekaj dni poberem na zaslužen dopust. Svet in delo bom reševal, ko pridem nazaj. Še prej pa še malo na šiht.
Zdaj, ko na 2 motoriziranih kolesih spoznavam stare nove kraje, in vežbam vsako dnevno pot na šiht. Ni slabo, a tudi hitro ni. Je pa varno.
Za zaščito pa imam kolesarsko čelado, ker če bi kupil motoristično, bi skoraj bankrotiral. V mestu, malo večjem, kot tem, kjer službujem srečam starega znanca. Ni na volji. Sem pa jaz. Lahko še kako rečem o feštah takih in drugačnih. Paštah teh in onih. Radoznajskih in zasedenih. Še vedno stari dobri Lordwales.
Kako do poroke, niti ne razmišljam, raje do naslednje plače.
Delat za plačo se splača. O stanju duha na Kranjskem pa takole:

Če je uk Kranjcem in Kranjicam v kratek čas, čemu je potreben ves ta gejevski poduk? Ta zadnjo navadno uporabim, ko grem na stran in ko sedim. Lahko me tudi kaka poboža po rit. Ravno pritoževal se ne bi, to paše. Za druge zadeve pa svoje riti res ne bi uporabljal.
Pa tudi če se mavrično poslika. Ni boljša za aids dobit. Parada je za nami, hvala bogu. Menda je to prirojeno in take reči. Od zadaj moški s moškim ali pa od spredaj, malo više. Kaki gušti so to, res ne vem. Od vsega tega onegavljenja se bo težko kak otrok rojil, bojim se, da na tak način če se ne rodi, niti posvojen ne bo. Lezbijke in gaji pa težko hetero med sabo počno. Lezbijke bi umetno oploditev, a če ni partnerja, v Sloveniji ne bo nič. Se še spomnite tistega referenduma?

Na Vipavskem bi rekli, za vsakim šankom, da če te kaka ta prava zagrabi, hitro pozabiš na te neumnosti. Ustavno gledano imajo geji vse pravice, a posvajali žal ne bodo. Družinski zakonik pobude za družino je na ustavnem sodišču, in glede na politično sestavo sodnikov bo padel. Ostalo bo po starem, krivi pa bodo kot vedno sredinski in desni.

Ni mogoče gejevska scena malo tudi moda? Ja ljubi Kranjci in Kranjice, kdo pa vam bo plenice menjaval, ko ostarite če ne bo za dom oziroma kaj nepremičnega sociali zastavit za plačevanje oskrbnine? Malo razmislite o tem, pa vam bo lažje. Saj otroci so naporni, a brez njih ne gre. Sploh začetek delanja otrok je hudičevo prijeten in žgečkljiv. Sploh če vam vaša draga reče, da ste bili odlični. 5 če niste dolgo v šoli, pa paše. Ona dobi, če prej dela 1 leto porodniškega, vi en mesec.
Tako se lahko poberete s šihta, ko je najbolj gusto.

2 tedna sem na šihtu doživljal to situacijo. Žal ne kot starš.
Kot nadomestni za porodniško.

Zdaj vam je verjetno jasnejše. Lepo se držte hetero ali brez, že zaradi tega, ker pri hetero sexsu brez zaščite skoraj ni aidsa.

tudi geji ostare in kaj potem

vaši komentarji pohvale in graje

tomaz.svagelj@gmail.com

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “O svobodi in kar je takih reči ma ben 1399 post”

 1. stricmarc pravi:

  Težko sodim, koliko je homoseksualstvo tudi posledica modnosti, trendov. V Stari Grčiji je bilo zelo trendovsko v boljših krogih ( filozofskih) imeti svojega dečka ( ne po hrvaško). Julij Cezar je bil znan univerzalec. Je pa katoliška cerkev zamorila homoseksualno grešnost za dva tisočletja. Pravzaprav, naj živijo po svoje. Le s paradami in drugimi manifestacuijami ni potrebno provocirati drugačne. Glede otrok pa je globalizacija. Vedno bodo nerazviti kraji, ko bodo ljudje delali otroke, saj jim bo do še edina zabava. In ti nam bodo riti brisali, ko bomo ležali v domomovih oskrbovancev.

 2. lordwales pravi:

  Odlično povedano, kapo dol,
  Kdo nam bo že riti brisal?

 3. stricmarc pravi:

  lordwales, Švicarjem in Avstrijcem mlade Slovenke, Madžarke, Slovakinje…, nam Afričanke.Američanom Mehikanke, Angležem Indijke in Francozom Arabke. Tako to gre!

 4. lordwales pravi:

  Ko že pravi, da je mešanje narodov dobro za nataliteto?
  Tako kot gre pri nas, gre v smeri domov za ostarele.
  No ja, vsaj gvišna služba je.
  Bolje kot nič

 5. niko pravi:

  Vidim, da sem vedno večji čudak: ženske tuje barve zame sploh nimajo uporabne vrednosti …

  Čudak … ? Niko, ki je s čudaštvom vedno bolj zadovoljen …………..

 6. lordwales pravi:

  Se še spomniš, ko sva bila kompanjona pri Totem listu, večna slava naj mu bo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !