Bukve ali bunkerji?

Bukve ali bunkerji?

Raje bukve, dragi moji, ker je res pretoplo za zgodbe o bunkerjih, utrdbah, Alpskem zidu in Rupnikovi liniji, Titovih atomskih bunkerjih.
Vse kar rabite narediti pogooglajte:
Atomski bunker Paklenica – 2 zadetek! Kakšno od knjig g. Marjana F. Kranjca, general majorja v pokoju, lahko naročite na njegovi spletni strani ali si sposodite v knjižnici. Vsaj občutka praznine ne boste imeli, da vam nihče nič ne da, ta gospod, nekdanji šef varnosti ( kos ) nekdanje jna je dal svetu drugačno podobo nekdanje 5 največje armade sveta!

Je še kaj za dodat? Če boste na Kureščku, to je v Slovenji, nabirali gobe, južno od Iga, pazite, da se ne preveč približate maskiranemu vhodu v začasno poveljniško mesto nekdanje 9 armade jna ( bila je tudi na območju Slovenije ) Bolj znana je 5 armada, Ljubljanska. Znana tudi kot 5 armadno območje, pokrivala je zahodni in centralni del Slovenije. Najbolj znana je 7 armada bivše Jna, Sarajevska, zlasti po zadnjem poveljniku Milutinu Kukanjcu, generalu in prijatelju g. Marjana F. Kranjca.

Znan, ko se je začelo obleganje in bombandiranje Sarajeva s strani Srbske armade:
Nešto su prašine, a drugo su glasine. Meto je rešil pred bivšo jugo vojsko, kar je ostalo po vojašnicah, Srbski visoki nekdanji visoki oficir bivše jna!

Taki ljudje, kot je g. Marjan F. Kranj hitro vržejo v kot razne bivše komuniste, danes pa anti komuniste, Dežmane in podobne. Na srečo so taki gospodje danes močno v medijski senci, saj ne za rdeče ne za črne niso kaj prida. Pa bom ja vedel, razlika med Slovenci in Slovenkami je samo še koliko debel tošl imamo. Za zločine katerekoli strani, pa moja generacija ne more prevzet nobene odgovornosti, nima nič s tem.

Po leta sem služboval v Vipavi, in bom še najmanj po leta, pa mi nihče ni omenjal ne vsiljeval nobene politike. Vsi, ki me tam poznajo, in ki me ne, pa mi želijo samo eno:
Da bi bil še naprej priden delavec, da bi si našel kako sorodno dušo ženskega spola in da bi imel o istospolnih še naprej isto mnenje. In že raje vsak dan na šihtu gledam stavbo katoliške gimnazije, kot Dežmane in njim podobne.

Edini plakat, ki ima nekaj skupnega s rkc je bil vabilo na shod za družino.

Za kaj pa drugega? S tem pa naša rkc še vedno deluje v okviru ločitve države in cerkve. In čas je, da naša družba gre v normalne tirnice.
Turistične oglede nekdanjih Titovih atomskih bunkerjev vam organizira vsaka turistična agencija.

Pa še to:

Če bomo hoteli Slovenci in Slovenke kot narod preživet, bomo težko imeli otroke v istospolnih partnerstvih. Zato lepo zagrabit nasprotni spol, in se ne bat kakega svojega otroka.

Bolj se je za bat emigrantov, saj služb še za nas Slovence in Slovenke ni.

Tiste tri stavke Češkega predsednika tudi jaz podpišem.

Držite senco bolje kot na soncu

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Bukve ali bunkerji?”

 1. stricmarc pravi:

  Emigranti nam bodo popravili nataliteto in nam klenim Slovencem ne bo potrebno toliko delati na potomstvu. Pa še kri se osveži. Vidiš, vse je za nekaj dobro!

 2. niko pravi:

  Greška u koracima – ali nekdo še ni bil nikoli v bunkerju in pojma nima o temperaturah bunkerjev?

  Hehehehe …

 3. lordwales pravi:

  Hvala za odlične komentarje, očitno je tema zanimiva.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !