CroSlovenija

CroSlovenija

Je, dragi moji, ime nove države, v okviru Eu. Ni je treba iskat v Tuniziji, imamo jo kar okoli Kolpe. Kakih dobrih 200 km zahodno, in dobrih 500 vzhodno. Skupna valuta bo Evro, CroSlovenija bo imela skupno vlado v Mokricah, grad je dovolj velik za vse ministrske resorje, skupna pa bo zuinanja politika, valuta in vojska. Ker v Sloveniji ne bo srednje in velikih podjetij, ki ne bodo v Hrvaški lasti se bodo uresničile nočne more naših Slovenskih osamosvojiteljev. Rešili smo se Srbov, dobili pa bomo Hrvate.

Nekdanja Juga je razpadla zaradi nesoglasij o nasledstvu Tita nekdanjih republiških vlad, zahodne, predvsem Ameriške in Britanske tajne službe so s podkupninami ta proces pripeljale do Balkanskih vojn.
Trpljenja, preganjanja in nepotrebnih žrtev, tudi genocida!

A s Hrvati, našimi ob Kolpskimi brati in sestrami ni frke. Zadostuje ena Severina, in je s eno dobro večerjo meja v Piranskem zalivu brez arbitraže poglihana. Ni da ni.

Ste pomislili na to, da Slovenija čez nekaj let ne bo več neodvisna in samostojna. Saj že zdaj ni. Lahko je pluvat čez rdeče, Srbe, drugačne. Kaj pa je od Slovenije ostalo, ko so jo Srbi po 10 dnevni vojni s nekaj Jugo ikonografije pocvirnali? Komaj 2 milijonska država sam ne bo preživela. Še malo, pa vsa bodo blagajničarke in trgovke v Agro Mercatorju ( to ime bo v kratkem ) pozdravljale:

Dobro vam došli!

Naša vlada, aktualno in vse naslednje do združitve s Hrvaško, so tako nesposobne da ne opazijo, da so nam Hrvati pokupili vse gospodarstvo.
Ne ravno na tajkunski način kot je to potekalo za časa Tužmana najmlajšega Titovega generala. Na transparento poceni razprodajo državne srebrnine. I ja bi to radio. Ko ne bi?

Vse kar se je bratom in sestram prodalo, je bilo več ali manj v državni lasti. Seznam Hrvaških podjetij začenši s nekdanjim državnim vele trgovcem Mercatorjem je predolg. Padel je tudi Bavčarjev Istrabenz imperij v Hrvaške roke. Še največja turistična agencija Slovenije je Hrvaška. Pa saj ni nobene razlike med Slovenci in Hrvati, oni se bomo malo naučili Slovensko, mi Hrvaško, nekaj profesorjev Slovenistike in Hrvaščine bo izumilo nov CroSlovenski pogovorni jezik. In še nekaj le, pa bo namesto dober dan tudi v centru Ljubljane Bok!
Druže Tito se verjetno obrača tam kjer pač je.
Druže Janša se križa.
Cerar mlajši pa se intenzivno uči Hrvaščine.

Bok, dragi moji.
Glavno mesto pa bodo, verjeli ali ne, kar Mokrice.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “CroSlovenija”

  1. stricmarc pravi:

    Dobra satira, ki ima tudi ščepec resnice ( ne ščepec, kar celo pest)!

  2. lordwales pravi:

    Pridružujem se tvojemu mnenju, bok!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !