Mercatorjeva jogurtna revolucija

Mercator je vun dal mlekarno Celeia, ne v celoti, delno.
Mlekarna Celea pa že napoveduje nove trge in lastno prodajno mrežo.
Zna bit da bo prva Slovenska mlekarna s lastnimi trgovinami.
Logaška manjša mlekarna že dolgo punuja svoje jogurte od vrat do vrat. Medvedja usluga Celjski Slovenski mlekarni s strani Mercatorja.

Mercatorju zaradi njegove nesramne odločitve izriniti največjega Slovenskega mlekarja najbolj pomagamo tako, da bojkotiramo Mercatorjeve trgovine.

Od zdaj naprej kupujem pretežno Celjske jogurje, poleg bio jogurtov Avstrijske Milfine pri stričku Hoferju. Pohvalno pa je, da vse socialne jogurte za 20 centov proizvajajo Pomurske mlekarne. Ene rednih v Slovenski lasti. Pohvalno je da pred leti ni uspelo mlekarski multinacionalki s planinskim jogurtom. Tudi Mercatorju ne bo, izginjanje Slovenskih živilskih proizvajalcev pomeni zapiranje njihovih trgovin zaradi manjše prodaje, in posledično vodo na mlin konkurenci. Zlasti diskontnemu trojčku. Ki že zdaj obvladuje polovični tržni delež v Sloveniji. Celjski jogurti so kvalitetnejši in Oki Doki cenejši od Francoskih Ljubljanskih mlekarn. Celjske mlekarne še vedno odkupujejo mleko Slovenskih kmetov in pošteno plačujejo. Na Štajerskem pa Ljubljanske mlekarne nimajo nobenih prodajnih šans.

V prosti tržni ekonomiji mora bit na policah trgovcev vse, kar kupci kupimo. Vsi razen Mercatorja s tem nimajo nobenih težav. Če gre v prodajo večajo odkup, ne pa manjšajo, kot Mercator na račun Hrvaškie živilske industrije, Jamnica, Pik, Ledo v lasti Agrokorja. Ima pa Agrokor na hrvaškem resno konkurenco, Koprivniško Podravko, ki je v lasti hrvaških privatizacijskih skladov in tujih bank.
Letos je kupila največjega Slovenskega mlinarja in proizvajalca testenin in čokolade Žito. Kar pomeni, da strategija dobička vlaganja Podravke v nove naložbe pomeni njihovo večjo kapitalsko moč. Pa še manj je Podravka zadolžena od Agrokorja.

Agrokorjeva zgodba se bo končala slabo. Žal je šla privatizacija Mercatorja v napačno smer. Da sta delna lastnika po privatizaciji postala Boško Šrot in Igor Bavčar je bila največja napaka. Tajkunski posli so prodali, banke, lastnice Mercatorja pa so, da bi rešili, kar se je še sploh rešiti dalo, prodale Mercator prvemu, ki je kaj dal.

Ivici Todoroviču, ki je začel posle kot cvetličar.
Kam po nakupih je jasno, če se le da, v Mercator ne!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !