Črna prihodnost Dela in Večera

Skorajšnje večje odpuščanje ( čez 50 pri vsakemu mediju )
pomeni da se dolgoročno lahko poslovimo od osrednjih Slovenskih medijev. Delo trenutno ima čez 200 novinarjev, Večer pa čez 100. a te številke ne bodo dolgo zdržale! Osnovni problem te zgodbe je, da divjega lastninjenja medijev ne bi bilo, če lastniki zaposleni ne bi prodali svojih lastniških dežežev.
V zameno za teden brezplačnega dopusta ali kak slabši avto

Jokati nad novim valom prijateljev sonca, ki bodo dolga leta zaposleni na največji Slovenski firmi, ni kaj. Bo tudi Jaks, moj dolgoletni urednik in novinar Večera med njimi. Vsi bodo dobili najmanj letno podporo, starejši od 50 let 25 mesečno podporo, vse pravice do aktivnega iskanja dela in številne delavnice, šli bodo lahko na dolg dopust.
Pokasirali bodo glede na to da je najvišja podpora omejena na 800 Evrov po 2 mesecih pade na 60 % reci in piši v enem letu od države od 7000 do 15000 Evrov

Tudi jaz bi to delal.

Država bo še dalje podpirala kravje kupčije v Slovenskih medijih. Sramotno, poniževalno, drugega kot da smo ogorčeni nam ne preostane. Mediji, zlasti Odlaskov za dobro minimalno plačo medija24 bo šel dalje s dobrim tabloidom svet24. Odlazek je pač tisti, ki ni čaral s lastniški deleži in poceni nakupi zavoženih časopisnih hiš.
Raje je ustanovil svojo. Salamon Ta fura.
Kar naenkrat smo dobili dnevni tabloid.

Ki bo preživel Delo in Večer.

Bolje Salomon, kot kravje kupčije na Delu in Večeru. Med drugim, dragi moji, Salamon je edini v Sloveniji, ki za male denarje še naprej zaposluje nove novinarje, stare obdrži. Stara imena bivših Delo revij jim je speljal Požar grejo jeseni s novimi, ista vsebino.
Vsekakor bo medijski trg s novimi igralci in novimi uredniško novinarskimi ekipami preživel. Temu se reče v novinarskem žargonu nova postavitev novinarstva v Sloveniji. Iz te kvote bo tudi Lorduwalsu ki bo do penzije in še čez služboval v domu upokojencev nekaj malega v prostem času padlo.

Zagotovo bo treba v uredništvih uvest alkohol metre, in če ne bo nula, ne bo šihta. Mislim, da pri Salomonu to že imajo. Že zaposleni v domovih upokojencev niti ne pomislijo več, da bi si v času šihta in nekaj ur prej privoščili kozarček.
Alkohol je v novinarstvu povzročil več škode kot Raščani in njim podobni!

Lady Bernarda bi na to rekla
Krucefiks

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Črna prihodnost Dela in Večera”

  1. Skeletor pravi:

    Eh, kdo v času interneta sploh še bere cajtenge. Čudno da so preživeli do sedaj in to v takem velikem številu – 200 novinarjev??? Jaz že 10 let nisem pogledal cajtenga, kaj šele kupil…..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !