Po čem ste si zapomnili letošnje poletje

Jaz po dolgem, avgustovskem prisilnem dopustu. Detajlov ne bom.
Ves ta čas sem vložil vase. Večina Slovencev in Slovenk kot vedno v lepi naši, jaz pa 2 tedna v kg. Zdaj ko sestavljamo poletno inventuro, in pogledujemo po jesenskih oblekah, smo srečni. Smo ven iz krize samo da tega ne opazimo. Za vse, ki nočejo sprememb, kriza ostaja.

tomaz.svagelj@gmail.com

Težave so samo v raju, na zemlji jih ni. V stilu tistega Jezus Marija župnika, ki je prijel sopotnico na letalu na najboljših mestih. Namesto da bi ženska doživela božje razodetje, vsaj en normalen hetero župnik,
ga je prijavila. Župniki zadnje čase niso preveč navdušeni nad joški, bolj nad postavnimi moški. Je pa res, da se dotično raje prej vpraša za dovoljenje.

S ženskami so težave, s dedi pa problemi. Če imate občutek, da se vam nič ne dogaja, ni druge, če ste moški, prikupno samsko sodelavko povabiti na pijačo. Po službi. Cagav ded ni nikoli s žensko spal.
In na kakšno dolžino padajo ženske, prevečkrat na dolžino avta.
Ne svojega raje na njegovega.
Če so v njegovem avtu še leder zici, toliko bolje.
Če se jih da še nagnit, najbolje.
Na suhem je najslabše ostat.

Slovenska blogerska scena je v zatonu, a prva blogerska liga, katere del sem, zlepa ne bo odnehala. Že zaradi rednih bralcev in bralk. Mnogi in mnoge so odnehali, celo brisali svoje bloge, bog jim pomagaj! Ni kaj brisat, se ne bi raje Slovenski blogerji, kolikor nas je ostalo, zmenili za kakšno blogersko srečanje. Priznam, naj mi bo oproščeno, da nisem najbolj aktiven komentator, pa tudi uredništvo siola se ne trudi več za prepoznavnost državljanskega novinarstva. Kar je drugo ime za bloganje. Krucefiks, dolgega imamo blogerji, predvsem jezik. Komentarji ne škodijo, kakšen mail tudi, vprašati ni greh.
In če smo že pri joških, stroških, to je bolje kot gejevstvo. Pri ženskah ne gre obupat, nekaj gentlementstva, pa se vam odpre sanjska ženska. Seveda ni za šlatat vse povprek, kakšna pijača s kako prikupno ne škodi. Dolžina in kvaliteta nista v žlahti. Jaz sem si to poletje zapomnil predvsem po najvišji delovni oceni. Ja dragi Večerovi, sem vam jo pobegnil k upokojencem. Večerov piknik, povprečno draga veselica, me najmanj skrbi. Na take marketinške trike ne dam nič. Tako in tako tam ne bo nikogar iz uredništva Večera razen direktorja in odgovorne.

Pa tudi Katja Šeruga, ki naj bi bila hči Zvoneta in Romane Šeruga, Romana je bila nekdanja odgovorna Dela in Nedela, bo kmalu šla za pol manjšo plačo nazaj na pop tv. Večer jeseni odpušča več kot 50 novinarjev in krči plače. Nič novega

1 september, nov začetek zame, je tukaj. Spet bom bliže bogu, sčasoma pa bom zaprosil tudi za občasno pomoč Karitasu. Na prvem mestu bo služba. Zame najvišja vrednota. Ponosen sem da sem se rešil sociale.

Ostanite poletni

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !