Večerova znanstvena fantastika

Spijte raje en ohlajen gemišt, bo bolje za živce!

Pripravil sem si brezalkoholni jabolčno mineralni gemišt, še prej šel za pol ure na zasluženo popoldansko spanje ( še teh nekaj dni ko sem doma velja izkoristiti ) in predvsem prebral, kar sem o Večerovem pikniku napisal pred 2 leti, leta 2013. Tako dobro je kazalo, dobili pa smo honorarci večera brco v rit. V imenu lastniškega prestrukturiranja ( beri krčenja in odpuščanja )

Zahaklano rečeno, Dober večer in tak dalje, ko bo to prestrukturiranje končano, večera ne bo več. Mogoče kak nepomemben internetni portal.
Če kaj uničuje Slovenske tiskane medije, je poplava novic, takih in drugačnih na spletu. Ker so na Večeru vse dobro in sposobno rezali, jim res otane samo še Večerov piknik. Veselica tipa Gornjesavski piknik v Kranjski gori, ko sem po tretji pesmi odkorakal domov. Tradicionalna naročniška navezanost ob padanju kvalitete Večera, takega kot smo poznani pred leti, do kritičnega in prodornega pisanja je danes samo še lezenje, tja kamor damm got rado smrdi.

Tega predrkavanja imam dost. Zakaj bi bral novice in uvodnike, ki so do pičice enaki svetu na kanalu a ali pop tv jamranju? Še uvodniki niso pol ve se česa vredni. Mene usoda Večera prav nič ne skrbi, ker službo imam, odpuščeni Večerovi, kar 50 in več jih bo šlo jeseni na zavod pa imajo edino zaposlitveno šanso v štajerskih domovih upokojencev.

Hakl in Todorovič vrhunsko upravljata s Večerom, edino kar sta dosegla, je vsak dan večja zguba, in manj zaposlenih. Posledično slabša vsebina.

Večerov portal novičarsko oskubljen, ni kaj brati, tisti 1000 pa si lahko mirno zataknemo za klobuk.

Od zdaj naprej bo domača stran planet siol.

Res je, ni bila samo bivša Juga tiska, ki so jo potonili dugi in slabi politiki, zaradi nesposobnih medijskih uprav bo v kratkem ponovitev Žurnalovega scenarija. Večer bo ostal kot 2 ali 3 tednik, s nedeljsko izdajo. Omejil se bo na Štajersko, zaposloval bo čez eno leto največ 50 ljudi.

Lastniško prestrukturiranje, da dol padeš.
Pri Delu bo isto.

http://lordwales.blog.siol.net/2013/08/31/vecerov-piknik-2013-uspel-novi-casi-novi-izivi-za-tiskane-medije

Pred 2 leti je večer skupaj s honorarci zaposloval skoraj 300 ljudi, zdaj jih še dobrih 150, čez leto pa samo še 50. Podatki o prodani nakladi, kot se reče v žargonu so zgovorni.

Od slovenskih dnevnikov imajo visoko prodajno naklado samo še Slovenske novice

Spijte raje en ohlajen gemišt, bo bolje za živce!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !