Povabilo na zmenek

Zadnje dni, dragi moji, me strašno vznemirja prikupna kelnarca, študentka, tudi kavarno imamo v veliki hiši. Res je en sam cukrček.
Sem že skoraj pozabil nanjo ob vsem tekanju po veliki hiši, ko me ko si vzamem 5 minut pavze za kosilo za grozd pojest vpraša kaj bo za kosilo. Povem s velikim veseljem, ni ostalo samo pri tem. Malo je vprašam, kaj študira in omenim šefa iz Vipavske filantropije.
Jezik ji dobro teče, tistih 5 minut še bolj.

Potem pa je ta teden ni bilo več. če ima fanta, je vsak trud zaman, potem je še skoraj 30 let starostne razlike. Če se te 2 oviri premaga, je na vrsti tretja

Treba je povabiti na zmenek. Ta bo najtežja. Tukaj nasveti Edota
( blog obujenke ) odpadejo. Kaj naredit nimam idej. Študira glasbeno pedagogiko. Veliko bolje, kot primerjalna književnost. Šanse pri njej imam manj kot 1 %. Da bo ravno na mene padla, je malo verjetno.
Je pa od vseh kelnarc najbolj prijazna s mano, vse pa ogovorim po imenu, a so več ali manj zadržane. Jaz tudi.
Navadno naročim v kavarni vodo, čeprav jo imam, kolikor hočem, tudi na oddelku. Šele po skoraj 7 mesecih sem si privoščil kornet.
Ker je bila košarkaška tekma Slovenija Makedonija.
Res pa ta punca zgleda hudo dobro. Predvsem ne kadi.

Ker so težave v raju, problemi na zmelji sem tam, kjer sem. V tem malem kraju so luštne punce, ni kaj. Mi je pa ta cukrček že peljal enega varovanca na oddelek, češ da nima drugega dela. Punca je obetavna, talentirana glasbenica. Mlade ne padajo na skorajšnje Abrahamovce. A če berete Edota, on ne obupa niti pri nekoliko višjih letih. Meni gre povsod, samo pri ženskah ne. Je pač zgodba, ki bo šla, kot vse sanje o sorodni duši. Toliko sem zaposlen s delom v veliki hiši, da mi za osvajanje žensk ne ostane skoraj nič časa.

Pri svojih letih bi moral padat na mlade upokojenke, a ne mi tega omenjat. Če let ne povem, zgledam mlajši. A pri ženskah takoj vem, pri katerih se splača vztrajat. Še dobro, da opazim take obetavne se mi zdravje takoj izboljša. Bolje klepetat s obetavno kot tekat po trgovinah. Znano je, da na stare profesorje padajo študentke, a jaz nisem profesor.

Kaj naj rečem?

Nič več ker nimam idej

tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Povabilo na zmenek”

  1. stricmarc pravi:

    Pa si ji povedal, da pišeš blog. Morda ga po prebrala in bo prevladalo usmiljenje.
    Razlika 30let, brez kapitala , brez solidnih prihodkov, brez uveljavljene slave, da bi se lahko punca ponašala pred kolegicami, brez dobrih zvez, da ji bi utiral pot do zvezd, ostane le še usmiljenje ali ojdipov kompleks.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !