Beg možganov

Slovenija se je letos poleg begunskega vala znašla pred novo težavo, dragi moji, begom več kot 10000 srednje in visoko izobraženih mladih in manj mladih Slovenskih državljanov in državljank. Dobro za nas, ki smo ostali, saj je tam kjer smo, več dela za nas. Odhajajoče se za silo nadomesti, prilagajanje novih zahteva nekaj časa. To pa za vse ki ostanemo pomeni več dela.

Doma mi je prav v redu v nedeljo zvečer me malce zvije ker vem da bo treba zjutraj vstat. A tega sem vajen, to ni nič novega. Delam rad, že to da med tednom nisem doma mi pomeni največ. Na delu mi gre več kot odlično. Zanimivo, da tista ki je iz velike hiše 2 zbežala, mi je najbolj stiskala roko za avgustovski premor. Čez rodno grudo je ni. Slovenske sploh. Te imam najraje pravzaprav eno samo

Bomo videli, kako se bodo odvijale srčne zadeve, že zdaj se odlično.
Malo me dajejo bolečine v križu. To mine ko pridem spet na šiht. Še največja težava je v tem, da ne vem, kaj bi si s prihranki lahko privoščil, ker imam vse, kar mi srce poželi. Le srčne izbranke nimam, jebat ga. S svojimi strahovi je tako, da so zunaj votli, noter pa jih nič ni. Kot je grozdje sladko so sladki ljubezenski objemi.

Prebral, večkrat, sem 2 biografiji Slovenskih izseljencev v Kanado.

Koliko trpljenja in odrekanja je bilo treba, da sta zaživela človeka vredno življenje v deželi Javorjevega lista.
Pa bi lahko mirne duše doma ostala, namesto da sta udrihala po komunistih. Glede na njihovo število, tistih s knjižico so to prazne marnje. Svobode in možnosti je tukaj in tam enako. Plačila so večja tam čez, a so stroški življenja tukaj nižji.

Pri nas na šihtu še vedno ne pregrevamo. Tam čez pa še kako.
Tudi delovni pogoji in človeški odnosi so v Slovenskih službah boljši. Plačani smo v Evri,ki je boljša valuta kot dolarji.

Stroški naših bank zdravstvenega zavarovanja, šolstva so v Sloveniji drobiž čez lužo veliki

Kaj nam manjka v Sloveniji, pod Alpami s morjem in številnimi lepotami? Vipave in mojega kraja ne mora zamenjat nič
Sploh ker so Vipavke in okolišanke najboljše punce daleč naokoli

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !