Knjižničarske

Boljšega naslova si dragi moji, ne bi mogel spomniti.
Kje pri hudiču sem bil teh 14 dni? Največ na šihtu, vikend v Kg.
Na šihtu sem dobil nove zadolžitve, plača bo ista. Kar je še vedno bolje kot bit doma.

Sem in tja pomislim na mojo dolgoletno bralko in znanko, ki je še vedno vredna vsaj zame več kot pošta znamka, se mi zdi. Kaj pri hudiču se bi mi sesutemu od dela zdelo? Da so nekateri sodelavci odšli, jaz sem še vedno tam v veliki hiši. Sploh ni slabo v teh časih. Dobro žensko iščeš s lučjo pri dnevu, slabih je kot pečk. Knjižničarke so pač svoje sorte punce. S dotično pač ne bo nič, da bo s kako drugo pa niti upam ne več. Ni me prijel pesimizem, bolj službo optimizem. Še vedno rad pišem o znankah. Brez da bi nalepil poštno znamko. Pa še plači se bližam. Najbolj obožujem petke.

To bo dotična kot vedno prebrala, zgodilo pa se ne bo nič. Meni se bo vsaj kg dogajala. Kar je vedno bolje kot nič. Pri 50 nisi zanimiv za nobeno. Pa saj tudi nikoli ne rečem, da bo s kako kaj. Važno da sem na šihtu vrhunski, timing zlahka zmagujem. In če ne veste, jutri je obletnica Koroškega plebicita. Po svoje je kar prav da so se Korošci severno od Karavank odločili za Avstrijo. Vsaj plače imajo večje od Slovenskih.

Zgodbo ene Slovenske knjižničarke sem pisal pred 14 dnevi. Vete kaj od bohemstva je nemogoče živet. Bojim se, da Mahkovic nima niti dneva delovne dobe. Če pa že, ne bo niti za starostno penzijo.
Se lepo sliši bivše literarno društvo Vransko. Živet je treba za prihodnost. Na prvi je služba, nato družba. Sploh kadar je v službi vreme oblačno, je treba jasno delat. Delo s starejšimi ni lahko. A če druge ni, ostaneš tam.

Dodatna težava je, da si ne zapomniš dogodkov današnjega šihta, kaj šele včerajšnjega. Problem je prevoz. Zato že resneje razmišljam o preselitvi v Vipavo za delovnike. Na srečo sem vsaj za Patro vedel, da nima smisla s njo. Druga pa me je vrtela 9 let s pavzami.

Zdaj se vrtim po veliki hiši. Na mobitel mi ni treba gledat, saj so povsod ure. Ostal bom. Kaj bo s zalitim čolnom in podobnimi družbami za proučevanje vliva glasbe na vaške kine me najmanj zanima.

Mogoče me zavrti tista ki ji pravim Cukrček

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !