Strašno mi je všeč

Sem se že skoraj poslovil od nje, sodelavke, pa mi takoj navrže da bo še na mojem oddelku. Nekaj minut kasneje se je strinjala s mano.
Več ali manj klepeta predvsem s mano, kadar je čas. Še vedno ne vem, ali ima fanta ali ne. Celo ko zjutraj pridem na šiht nataknjen, me takoj skalmira. Saj veste, kako je s nataknenjosjo, če zjutraj, ko si na levi nogi, dobiš stol tam, kjer ga ni treba?

Res ne vem, kaj mi je za storit, dokler ne izvem, ali ima fanta ali ne, ne vabim na pijačo. Ta druga, ki govori kot raztrgan dohtar, mi v manj kot minuti zrecitira, verjeli ali ne, cel spored prostega vikenda.
Da bom s njo hodil, to pa niti pod razno. Raje s prvo. Če bodo šanse.

Bodo?

Tako in tako bo ta teden Martinovo v veliki hiši in bom uredil da bom tam vsaj do 5 ne toliko zaradi prve bolj zaradi dela
Naporne so te srčne zadeve, ni kaj. Se pa v veliki hiši hitro zve, kdo je s kom. Celo k ponovnemu pisanju romanov me spodbuja. Z
večer čez vikend. Lepo je imet prijazno sodelavko, ki je vedno poleg tebe. Vedno najde kak izgovor, da prevzame del mojega dela.
Jaz ji dam proste roke. Z njo še prijaznejši kot s ostalimi.

Najverjetneje ima fanta, tako da ne bo nič. To se mi dogaja leto potem, ko sem pospravil svoje podstrešje. Zagotovo je Vipava kraj kjer izredno rad in s veseljem delam. In ko smo že pri zmenkih, ena in ista stalno ponavlja, kako sem zmrznil. Ma je bil mraz. Če bi ona pokazala to, kar je ta prva omenjena, bi se hitro segrel. Prihaja veseli december ko marsikateri popuste zavore, pa še kakšna službena zabava bo.
Leta razlike me še najmanj skrbijo. Po navadi se nobena razen vsakdanjih reči ne pogovarja s nobenim, ki ji ni všeč.
Jih je bilo kar nekaj, ki so govorile kot raztrgan dohtar, poslušale niso. Ta prva pa prisluhne vsemu, kar govorim. Take pridne sodelavke so zlata vredne.

Zlata priložnost, kaj pa jaz vem. Te mlade rade dajejo hormoni.
Ta prva s tem nima težav. Kaj naj vam še rečem. Najprej moraš ljubljeno osebo spoznat, pa počasi. Današnji dan, barvito pohodniško obarvan. 16 km. Kar ni slabo. Ta napolnit baterije več kot odlično. Se mi zdi. Tiste, za digitalca pa sem jih imel povno vrečko.

Always look on the suny side of the life

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !