Kraška šepetanja 5 del

Planet Singli velik uspeh režiserja Mitja Okorna

Oproščam se, da vas vznemirjam toda po podatkih Mitje na njegovem twiterju, je njegova najnovejša romantična uspešnica v kinematografih na Poljskem v zgolj 2 tednih imela skoraj milijon gledalcev in skoraj 5 milijonov dolarjev zaslužka s vstopnicami. Je rekorder po zaslužku med vsemi kino tečnimi filmi na Poljskem. Prehitet ga ni mogel niti veliko bolj znan in dobičkonosnejši Hollywoodski film.

Dame in gospodje, tovariši in tovarišice, s 3 Mitjevo romantično komedijo 39 in pol Pisma svetemu Nikolaju Mitja znova daje zaušnico Slovenskemu persona non grata. V Planetu Singli znova osamljeni radijski voditelj Maciej Stuhr ki se zaplete s Božičko iz nakupovalnega centra. Včasih je koristno potrkati na napačnih vratih se vam zdi?
Kar zanima Poljake, bo verjetno ves svet. Mitja, ki nima formalne izobrazbe iz filmske režije, dokazuje da se da s talentom in voljo premagat vse. Je eden uspešnejših Slovenskih gastrbajtarjev ki verjetno nikoli več ne bo ne delal ne živel v Sloveniji.
Dokaz, da je izbral Poljsko za svojo domovino, je prošnja za Poljsko državljanstvo.

Znana zgodba lahko uspeš samo na tujem! A še vedno pomaga mladim Slovenskim režiserskim talentom, dokaz je njegova varovanka, ki je s pomočjo njegovega mentorstva in donatorske pomoči posnela celovečerni film. Na mladih upih svet sloni, in ostrmi, ker se naša vukojebina ne premakne nikamor. Proletarci, vseh dežel, naj nas vsaj romantične komedije združujejo, če nas že trg dela ne more
Planet Singli je šel premierno za Valentina po Poljskih kinematografih. Gledljiva romantična komedija. Nekaj romantike ne škodi, sploh če ste samski. Traiilerji nas prepričajo, in zakaj v tem najnovejšem filmu Mitje ne bi uživali? Edina dobra novica teh dni, vse ostalo je klasika.

Že to, da je Mitja za glavnega igralca nove romantične komedije povabil Maciea je garancija za uspeh. Uspeh, če se vsaj v filmu uspe združiti samskim. In Valentinovo je najboljši čas za to. Planet samskih osvaja Poljsko, kmalu Evropo, skok do Hollywooda je samo še vprašanje časa.

Bo Mitja postal prvi Slovenski Hollywoodski filmski režiser

Naš svet je film naj se rola naprej

Vse osamljene se lahko oglase

tomaz.svagelj@gmail.com

Tomaž Švagelj
Lordwales

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !