Kraška šepetanja 6 del

Čestitke doma jih ni uspeš pa na tujem

Zgodba nadvse uspešnega režiserja Mitje Okorna pove vse, doma ga nobeden ni šmirglal. Na Poljskem je poslal kralj romantičnih komedij. Ima možnosti postati prvi Slovenski Hooywoodski režiser.

Medtem ko v naši vukojebini razen klientelizma in nepotizma, in večne krize nič novega, se pišoči intenzivno odpravlja na začetku prostovoljno delo na Občine. Medtem ko od naših zavodov nemogoče dočakaš kakšen mail, če nobenega tam ne poznaš, je prišel iz Občin prijazen mail.

Denarja ne bo, je povedano. Da so tam sami prostovoljci. Ni nobene garancije, da me bodo vzeli. Vsaj niso napisali tistega tipično Slovenskega ni možnosti. Pravzaprav sem zelo kratek čas odrešen Vipavske vukojebine. In nenapovedano zaviti na Občine je lahko najboljša ideja. Malo me je zvila gripa, kar pa še ne pomeni, da bom dolgo zvit. Samo svojo Ng rutino moram vsaj začasno prekinit, do Občin pa imam samo 20 km.

Kaj mi pa še drugega preostane?

V Zda s takimi referencami, kot jih imam bi se trlo ponudb delodajalcev, da ne razpravljam o primernih zneskih v Dolarjih.
Glede na škodo, ki jo pri nas dela smc sranje, je vse jasno. V Italiji je levica leva, in ne Kresal Senica neoliberalna. Edina levica, ki kaj naredi, je Zl.
Cmeravost bolj malo ali nič. Pa pustmo politiko! Na Občine prihajam kot popolni nn, tam Sežanska kulturna elita nima najmanjšega vpliva, poznamo mi to. Kot tudi verjamem, da bom tam kot prostovoljec sprejet. V Italiji si lahko vse, samo fašist ne bodi. Tam šteje delo, ne visoke parole. Kaj pa je naš Cmerar v dobrih 2 letih naredil? Na področju javnih del nič, ker še to kar je, se nepotistično razdeli.
Neobremenjena je samo najnovejša sončna svetovalska generacija, se mi zdi. A lokalni zid slovenskih elit je neprebojen, tisti, ki se pa za elite nimajo, pa te izkoristijo do konca in naprej. Spoznajo se tudi na krožišča, damm got. Da bi pa kak svoj evro dali, to pa ne! Prav tako v Italiji ne smem čakat čudežev, da biti socialno vključen, v najboljši kulturni družbi, so lepe sanje. Upam, da bodo dovoljene, saj v nje verjamem. V Italiji ni Slovenske psihoze šolskih počitnic, ma kakšne počitnice, če dela 800000 ljudi. Zasebni sektor se požvižga na to, pa tudi storitveno javni.

Si predstavljate, v tednu šolskih počitnic, dopuste v domovih upokojencev, na pošti, zdravstvu, industriji in javni upravi?
Ta psihoza šolskih počitnic bi se v Sloveniji mogla nehat, dvomim pa da bo pri nas uspel zahodni model šolstva.

Kasnejši začetek pouka, Božične počitnice, ostalo pa pouk.
Kako je s dopusti v domu upokojencev, sem obkusil, dobil sem ga cel teden v zameno na odhod na svobodo.

To je največje bogastvo zame

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Kraška šepetanja 6 del”

  1. stricmarc pravi:

    Ženske za šporhet, pa ne bo nobene potrebe po dopustih za čas šolskih počitnic. Malo za šalo, malo zares. Da te potolažim! Tudi pri nas ni nobene psihoze šolskih počitnic v zasebnem sektorju. Lastniki in menežmet so izvzeti-

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !