Pisma Primorskemu dnevniku

Izjemen uspeh 2 Sežanskih dijakinj

Ena postane, dragi moji, osebnost meseca Primorske ( Španovija 3 medijskih hiš Primorske ) s odmevno rastavo o Holokavstu, 2 prijavi kot prostovoljka Ajdovske knjižnice pomladanski pesniški natečaj kot študijsko nalogo srednje šole. Natečaj je za vse, ni samo šolski projekt.
Ti 2 prostovoljki dokazujeta, da je moč premagati moč in nemoč enih in istih na Partizanski ulici od Triglava do Jadrana.

Ste poskusili postati prostovoljec na Partizanski ulici?
Misija nemogoče, vsak normalen ve, da prostovoljno lahko delaš doma.
Če delaš zastonj za druge si mona! Burja, ki naj bi pometla večne kadre na Partizanski, žal pometa samo smeti. A to verjetno ni najhujše.
Je Burja kadrovsko pometla na Sežanskem uradu za delo.
To je edini Sežanski zavod, kjer ni enih in istih.
Slovenci smo, ne jamramo, pošiljamo prošnje za delo.
Lahko jih pošiljamo tudi v Trst, od tam nam zagotovo niti odgovorili ne bodo. Slovenski vsakdan ni Italijanski Večer. Pa pustmo Večer, poglejmo raje Primorske novice. Kapitalsko močnejši regijski Dnevnik, ki trenutno diha na škrge. Že lep čas ni v Pn objav dolgoletnega zunanjega novinarja Bogdana Macarola. Pd se je v zadnjih letih preoblikoval, osvojil je poročevalski format resnega levo sredinskega medija. Vse aktualne novice na spletni strani so berljive v 5 minutah.
Starejše novice izginjajo, najbolj brane letne ostajajo celo leto.

Kaj naj si človek pomaga s večnimi novicami, lego kockami, spletne strani Pn? Poglejmo komentatorje Pd cvet Tržaško Goriške inteligence! Sem danes spet bral Pn ne vem kaj sem bral.
Spet se bliža mesečna delavnica Eures v Novi Gorici, čezmejno migrantko delo. Ker za varilca nisem bo težka! Pogled na čezmejno migrantsko delo je v senci beguncev.
Ostane mi še pesništvo in pisateljevanje. Na srečo sta kar 2 pesniška natečaja v teku, eden že omenjen, 2 v Španoviji večnih kulturnikov iz Sežane In Postojne.
Je kak v Trstu, Gorici?
Slovenski krovni organizaciji se s tem ne ukvarjata.
Najdite mi vsaj enega Fjk Slovenskega mlajšega literata s vsaj omembe vrednimi uspehi?

Naj vam za zaključek še omenim sodelovanje takrat rosno mladega prof. Sama Pahorja pri Vremčevi zgodovini Občin iz sredine 70 let. Sodeloval je pri statistikah. In to več kot uspešno.

Livio Jakomin ga je v Na Meji označil kot obup za Italijansko pravosodje

Ne pozabimo 15 let od uveljavitve zaščitnega zakona za Slovence je te dni

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !