Kraška šepetanja 7 del

Propaganda na obali

Če, dragi moji, beremo Pristranske novice, si ne moremo kaj, da ugotovimo, da novinarke in tistih nekaj novinarjev pn niso ravno na isti valovni dolžini s najbolj znanim Koprčanom, kapo dol, ki je največ naredil za Koper, in Koprčane, Don Popotom.

Če kdo lahko upravičeno nosi ta vzdevek, v dobrem pomenu besede,
je to Koprski župan, sin znanega Koprskega obrtnika in partizana. Preživel je že nekaj odgovornih urednikov pn, in novinark in novinark na ulici of v času številnih županskih mandatov.
Če se za Don Popota ve, da je Koprski župan do penzije, je usoda komaj 50 člankega kolektiva pn negotova.
Don Popotovo župansko upokojitev bo v redakciji na ulici of dočakal malokdo danes od tam sedečih.

Nekaj je gotovo:

Žur ob formalnem odhodu v penzijo in slavitvi novega mandata župana na Verdijevi bo potekal v izborni ekstradni, gospodarski in novinarski družbi, žal brez pn. Ker jih takrat ne bo več, njihov prostor bo pokril Primorski dnevnik. Ki ne bo zaposloval nekdanjih novinarjev in novinark pn raje mlade diplomirance novinarstva, in najboljše zamejske publiciste. Finančno so pn, take kot so, izguba, dobičkonosno usmerjena Splošna plovba, jih ne bo večno podpirala.

Trenutno skrbi pn propaganda na Verdijevi, resnica je samo ena:

Dokler bo Don Popo Koprski župan, to pa utegne bit najmanj še 2 desetletji, ne bodo Primorske novice dobile od Koprske občine in s njo povezanih družb niti ene reklame.
Prav tako v prostorih Koprske občine ne boste našli niti enega izvoda pn.

V Pn ni reklam Grafista, Luke koper, Intereurope, Koprske banke in Koprske Komunale. Kljub temu, da so nekatera od naštetih podjetih manjšinske lastnice pn, je to blažev žegen. Dokler bodo intelektualni novinarji pn imeli vzvišen odnos do človeka, ki je največ naredil za javno dobro Kopra, in tudi kakšno rekel proti privatizaciji Koprskega šolstva in zdravstva, in preprečil Janši prihod na obalo, bodo pn izhajale na vedno slabšem papirju. Mnogim na pn gre v nos Don Popotova naveza s hišnim gradbincem občine, toda res ne vem, zakaj bi občinske gradbene posle morala dobivati obali manj naklonjena Godina? Koga po vaše zaposluje Grafist? Koprčane!
Tudi lokal na Pristaniški lahko najame ali kupi vsak, ki ima voljo do dela, dokaz je Tajska restavracija, turistična agencija, številne pekarne. Ste že kdaj slišali, da bi Koprski mestni redarji lisičili pravilno parkirane avte, dokaz socialne naravnanosti Koprske občine je simbolična parkirnina na makadamskem parkirišču za tržnico,
vsa morska kopališča v koprski občini so brezplačna, vsak ima brezplačen dostop do morja.

V Koprski občini, ki je po zaslugi Don Popota ostala skoraj nerazdeljena, in je ena največjih Slovenskih občin, ni težav s preimenovanji in novimi spomeniki.
Koprska občina ima ogromno javnih del, ker dela v korist občanov in občank.

Za kakšno korist, razen za povprečne plače delajo zaposleni na pn, ne vem, vem pa, to kar delajo, je več ali manj zguba, če to priznajo ali ne. Če je kje propaganda, je v pn.

So kdaj v pn napisali kaj pozitivnega o Koprski občini?
Dokler bo don Popo župan, bo Luka Koper državna, drugi tir ni v njegovi domeni.

In nič nima ne s Prijateljem, še manj Mikužem in Dominikanskem Časarjem.

Don Popo je župan, s katerim bi šel s veseljem na kavo.
Celo zaposleni v lokalih njegove družine imajo izjemen odnos do strank, če hočeš samo na wc, izvoli kluč!

Ko Občina Koper plača zastonj pojedino na pomolu Sladka Istra se pridejo najest tudi pn od papirne propagande pn se je težko najest.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Kraška šepetanja 7 del”

  1. stricmarc pravi:

    Odlično. Hvalnica napredku in don Popu. Upam, da kdo od njegovih bere ta blog.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !