Kraška šepetanja 8 del

Pristranske novice

Smo prišli, se prišlepali, uturili do 8 dela Kraških šepetanj. Če beremo pristranske novice, zvemo, da imajo na ulici of love do krove. Če ne veste, to je medijska ulica v Kopru. Katera medijska hiša se valja v evrih, tega ne izdamo. Vojna tajna, pokorno pa javljamo, propaganda se širi po Kopru. Pritlehna ali podtalna? Pisci propagande o medijskem dobičku so ga dobro dali na zob, če bi pili samo vino, ne bi takih. Pa so očitno kakega kratkega ruknili. Bilanca jim je tuja, ker če bi jo prebrali, bi padali s stolov.

Danes je dobiček samo tisto, kar zrase na njivi, vrtu in v gozdu, s vsemi odtenki narave. Če nas Surc rajca s gospodarsko rastjo in nižanjem brezposelnosti, so tudi tam preveč pili. V časih deflacije pada vse, tudi vrednost Evro. Se vam to res zdi? Če se vrnemo k pristranskim novicam je res vse, kar of mediji pišejo in oddajajo? Ma ne da so zgubili iz svojih kanclij stik s realnostjo. Tam je znan medij, ki ga bojkotira 5 največjih Koprskih podjetij, še Koprska občina s Don Popom na čelu, nekatera od teh podjetij manjšinski lastniki Pristranskih novic. Lahko bi se imenovale tudi Pristaniške novice. Medij praktično brez oglasov je kot oskubljena kura. Še vedno kokodaka, in odpušča, zdaj so s Pristranskih novic leteli vsi zunanji sodelavci. Nič ne zamudimo,če jih ne beremo, saj so njih novice večkrat pristranske. Ko v njih berem, kaj vse se bo zgodilo v moji vukojebini, me prime nekam. Na srečo si še vedno brišem ta zadnjo s wc papirjem. Če bi si jo s Pristranskim papirjem, bi me lahko da sem pristranski. Naši mediji tenko piskajo, posebno pristranski. Še trgovci nočejo več objavljat reklam v pristranskih novicah.

Primorci in primorce nismo miga mi mone. Vemo da je boljši lastnik medija Komunala Luka Koper in koprska občina, kot Nemški ladjar.
Ki zaposlene na Pristranskih novicah samo odpušča. Pred 2 leti so leteli 4 v kratkem še kateri od rednih Pristranske novice berejo samo starejši od 40 let. Mlajših vaške in mestne novice ne zanimajo več.
Pa tudi kateri gostinec bo odprl. Noben ne bo od mene dobil nič.
Slovenci in Slovenke rabimo Delo. Novice dobimo na internetu tam jih je kolikor hočemo. Zakaj bi plačevali več kot 1 Evro za Pristranski papir. Že moj nono je rekel, ta časopis ni nič vreden.

Časopis katerega vrednost pade za zavijanje solate in sušenje šulnov bo kmalu šel po gobe. Verjamete mi, nič alkoholnega ne pijem od leta 1992

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kraška šepetanja 8 del”

  1. stricmarc pravi:

    Ne Delo, službe!

  2. druga pravi:

    Tokrat pa en nepristranski pozdrav! Z opravičilom za nedavni izpad, ko me je nekaj z vseh strani uščipnilo, pa je moralo pristransko ven. :) Drži se. Držimo se. Da nas turbulentni dogodki ne iztirijo še preden pritisnemo zadnjo piko.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !