Begunsko vprašanje ksenofobične Evrope

Ni problem, koliko jih je, problem je da oni žele samo v Nemčijo,
Gastrbajtarski raj. Njihova največja težava je, da plačujejo Mafiji do 10000 evrov za pot do Grških otokov. Za ta denar bi brez težav dobili turistično viso, glede na stopnjo podkupljivosti na konzulatih Eu ne bi bilo nobena težava. S tem denarjem imaš v Skandinaviji počitniško hišico.

Senegalci Vu Compra s tujo mafijo nimajo nobenih težav, imajo svojo. Ta jim preskrbi turistične vise, jih vkrca na letala in ko pristanejo v Italiji, so nekaj mesecev na ulicah. Spijo v skupnih sobah v poceni namestitvah. Ostane jim največ 200 evrov. Kar je še vedno več kot v Senegalu.
Po nekaj mesecih se za nekaj tednov poslove od Italije, in nato se potovanje ponovi.

Pametnjakoviči Eu krati so si te dni domislili število 580 beguncev na dan, ne da bi pomislili, da je samo v Trstu ki ne velja za delovni raj, vsak dan vsaj 580 Eu državljanov in državljank, ki legalno iščejo delo.
In tako so obtičali v Igumeniji, Severni Grčiji uničili turistično sezono, življenje ob meji spremenili v pekel. V nekaj dneh jih bo tam 70000.

Lahko je razumeti Sirce, težje pa Iračane in Afganistance, saj oni vsaj delo doma imajo. Begunci, ki so vse bolj ekonomski, in vse manj politični, so odkrili 2 najlažje prehodna prehoda v centralno Evropo Slovenije

Sežanska in Rateška vrata. Utegnejo postati najštevilnejši potniki Bohinjske proge in Gorenjske železnice. 30 % jih takoj po registraciji ponikne, kje pristanejo? Na kmetijskih posestvih, kot služabniki pri družinah in pomoč v restavracijah. So najcenejša delovna sila, financa gor ali dol, ko delo imajo, se še fiktivno poroče. Mnogi begunci obtičijo, saj nimajo sreče, da bi jih najeli. Mnogi obupajo in vzamejo Eu denar za pot domov. Sprijazniti se bomo morali po kraških vaseh, da jih bo vedno več stalno naseljenih. Za ekonomskimi begunci prihaja še val študentov.

Ker te za 10000 evrov vpiše vsaka Eu univerza. Znajdi se, je edino geslo high tech beguncev, ki imajo denar, bančne kartice in najnovejše mobitele. Ker so pripravljeni delat skoraj vse, bo Eu še dolgo zanje delovni raj. Na nas, domorodcih je, da se dvignemo in še sami najdemo Delo čez mejo.

Za novinarsko delo v Trstu ne bo spraševal noben begunec, toliko bolje za vse nas, ki pišemo. Mitel Evropa nas gleda, se mi zdi.
Kaj pa Frau Merkel, ki beguncem po odprtju mej te spet zapira?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Begunsko vprašanje ksenofobične Evrope”

  1. Stric Marč pravi:

    Nisem prepričan, da je tako lahko dobiti turistično vizo zamorcu, saj jo izdaja država, v katero vstopajo. No, v tolažbo ti naj bo dejstvo, da je med begunci tudi veliko žensk. Ob zaostreni azilantski politiki se bo marsikatera ozrla že zaradi poročnega lista za ostarelimi , nepremožnimi samci iz našega loga.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !