Kariera pisca pisem bralcev

Dragi moji, nabralo se jih je letos cel kup. Preboj v Ona je zlata vreden, bolj kot vse zlate deklice. Žal pri tej karieri ni Evrov, kar ni dobro. Poleg tega mi manjka samo še ena stvar:

V vame zaljubljena deklica

tomaz.svagelj@gmail.com

Počutim se odlično, luč na koncu tunela se mi spet prikazuje. Sončna ima nov program usposabljanja na delovnem mestu. Kdo me vzame na preizkus? Pri obiskih sončne je vedno zanimivo, sploh če se kaki deklici malo utrga. Hude so te brezposelne, jebat ga. kamor prideš, pa so lepo zazicani in nič se ne premakne. Sončna plača vse, oni pa kot tele v novo vesele. Radi čakate na dolgih hodnikih bolnic? Kar je v bolnicah dobrega, so samo medicinske sestre, pa še te samo kadar so spodaj brez.

Sistem je težko premagat, lahko pa ga izkoristiš. V delu je rešitev, v ne delu laganac. Si predstavljate moj napredek od obetavne kariere strežnika pri upokojencih, do poklicnega psica pisem bralcev. Tisti, ki niso dementni, me berejo, drugače pa vipavske vukojebine niti malo ne pogrešam. Moje koleno je bolje, zdaj vidite kako se splača 10 mesecev jebat pri upokojencih. Najlepša jutra so dobro prespana. Sploh če si zvečer utrujen. Kar naprej se mi nekaj dogaja. Zaposlitveni, sveti gral sončne je podpisan. Če kdo reče, da sončna ne dela dobro, ni pri pravi.

S klošarji so tudi v Sežani vedno večje težave. Je prišel en model v Lidl in se nabasal me vhodna vrata. Ker trgovki ni uspelo na lepo, sta policaja na grdo hitro rešila. Ena Italijanska nona je rajcala v kratkih hlačah. Malo sem šel še v bazar na Fernetiče, zakaj bi hodil v Istanbul če ga imam 2 km od Sežane? Če živiš zdravo, v verjameš v demokratični socializem, kajne Bernie Sanders potem je življenje lepše. Neoliberalizem nas najeda, razjeda in kar je teh reši. Najtežje kot greš v diskont po mineralno za 15 centov, pa ti mora reči blagajničarka hvala lepa. Najraje pa bi me poslala v vse krasne, ker ji so to mineralno delam gužvo na blagajni.

In kaj najbolj pomaga proti brezposelnosti?

Vrtnarjenje, country glasba in pisma bralcev.
Ostanite v cvetju plačujte davke in kakšno rečite čez državo.

Damm got še res je

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Kariera pisca pisem bralcev”

  1. Stric Marč pravi:

    Praviloma največ rečejo čez državo tisti, ki najmanj plačujejo davke, Dobivajo socialno podporo, koristjo sredstva za zaposlitev, koristijo zdravstvo, šolstvo, vse od davkoplačevalskega denarja. Potem pa še rečejo: Mi davkoplačevalci… ko kupijo mineralno vodo za 0,15 evrov in pri tem plačajo 2 evra DDV. Saj je še menda za živila še vedno znižana stopnja?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !