Kdo se boji beguncev

Sodeč po 8 urnem mlatenju prazne begunske slame samo ena stranka, za katero pri polni zavesti in zdravi pameti ne bi nikoli glasovalo skoraj 2 tretjini volivcev in volilk. Ker ta stranka pomeni neke stare, temačne čase, živimo pa v Novi Evropi, kjer naj bi vsak svetovljan lahko bival kjerkoli. Kako je s kvotami, so brez te stranke obkusili Slovenski ribiči, kmetje, in še marsikdo. Uredbe Eu so blažev žegen, vladanje najbolj temne stranke Slovenije nočna mora vseh nas, ki verjamemo v stanje duha in dela Slovenije. Težave Janeza so znane, politika kranjske s zeljem navdušuje v glavnem najbolj na podnu. Kje je podn, pa je Janez kranjski Janez dokazal s znamenitim twitom. Ko se je lotil najbolj uglednih in spoštovanih novinark, ki so razkrile ogromno umazanih iger gospodarstvenikov in politikov.

Celo vaški pijančki ne govore takih, a pri Janezu je pač tako, kot je. Poslanci in poslanka Zl, ki slovi po levi radikalnosti, so pri tem mlatenju držali okvire parlamentarne razprave, s pripombo, da taki predlogi nimajo v parlamentu kaj počet. Mlatenje prazne politične slame plačujemo davkoplačevalci. To se zgodi na dan, ko Matevž Lenarčič srečno prileti domov na rodno grudo s mesečne turneje zbiranja onesnaženosti ozračja s črnih ogljikom. “Če res govorimo o junakih današnjega časa, so to begunci.” Je povedal ob pristanku na Sečoveljskem letališču novinarjem in zbrani množici.

Begunska situacija se je umirila, bolje pa je, da se s tem ukvarja Evropska komisija, kot sds. Tako pa del raje še verjame nekim skrajnostim, v deželi, kjer je delo samo na papirju. Bili pa so pred sds razni črni gospodje, ki so znali navduševat množice s ksenofobijo, anti semitizmom, anti komunizmom in podobnimi. Kam je pripeljala tovrstna politična agitacija, je znano. Slovenija rabi stabilnost, gospodarsko rast in visok nivo človečanskih pravic. Ker begunci niso nič krivi za politične neuspehe sds, je neuspešen kot večkrat prej tudi ta begunski poskus sds kvot. Žal jih nobena politična stranka ne more predpisovati, so skupni kvorum Evropske komisije. Ker je Slovenska zunanja politika vezana na Evropsko zunanjo, s begunsko kvoto a la sds ne bo nič. Tudi njihovi napori proti davčnim blagajnam so populizem. Kako preprečiti fuš? V času, ko se večina Slovencev in Slovenk, ki imajo plačano delo, po službi ukvarja s vrtičkarstvom, brezposelni pa že dopoldne, bi lahko sds lahko končno spoznala, da je za dobrobit Slovenije edina politična pot politika narodne rešitve.
Zanimivo, bančna luknja Nlb jih čisto nič ne moti, to so teme, ki naj jih politika melje.
Saj niste stali v tistih znanih vrstah za delnice ( razlastitev ) nkbm. Takrat, ko je pišoči slučajno šel mimo, se je široko smejal.
In šel mimo brez vplačila.

Bojmo se raje revščine, beguncev se nam ni treba.
Še vedno nas stanejo manj kot tajkunski prevzemi.
Smo se od zgodovine kaj naučili?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kdo se boji beguncev”

  1. takle mamo pravi:

    Bolj kot beguncev se zadnje čase bojim naglušnih domorodnih sosedov, s katerimi štiri desetletja sobivanja ni bilo težav. Ne potrebujem ne radia, ne TV. Vljudno sem jim predlagal slušni aparat, pa so mi povedali, da v svoji hiši med šesto in dvaindvajseto uro lahko počnejo kar jim srce poželi, če pa mi ni kaj prav, naj si izoliram stanovanje ali pa odselim.

  2. lordwales pravi:

    S sosedi so lahko težave

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !