Kraška šepetanja 13 del

Na Blatni poti lahko zaidete na blaten kolovoz

Dileme ni, dragi moji, pada kot iz škafa, Vipavska vukojebina je samo še spomin, zavod Papilot zame ne bo naredil nič več, s njihovim poročilom si lahko kaj obrišem.

Skratka premika se samo to, kar sam premaknem. Postal sem poklicni pisec pisem bralcev. Temu lahko rečemo tudi državljansko novinarstvo.
Tako sem korak bliže, da postanem poklicni novinar. Pustmo stat, da pisma bralcev niso plačana. Do trsta ne do Občin še vedno nisem prišel.
Sem pa večkrat do Fernetičev. Ni mi jasno, kako so lahko v bazarju na Fernetičih sadike paradižnikov po 37 centov, po agrarijah po Sloveniji tudi po 70 centov.

Važno da sem se v celoti izognil tednu knjige. Temu jebenemu sranju, ki je dobro samo za založnike, zaposlene v knjižnicah pa prižene na rob obupa lahko rečem samo damm got. Kakšen piar ustvarjajo!

Ko obstanemo na blatnih kolovozih, so vsa jasna obzorja kot horizont želja. Pri 50 oseba brez dohodkov, razen kar mi pridela vrt. Dela ne bo, ne tako ne drugače. Imam pa plan b! Od ene javno mnenjske agencije imam za reševanje anket garantiran trgovski bon za 10 evrov.
Prihranki so še! Raj pa prebiram časopise, posebno Delo.
V današnjem je flodranja okoli dnevov knjige preveč.

Pokorno javljam, da pokore ne sprejemam. Zaposlitveni mi je uspelo za 3 mesece podaljšat.
13 aprila.
Ko smo že pri 13 je moja srečna številka.
Zakaj ne?

Sreče ti ne da ne sistem, ne država, ne politika, ta misel Edija je še danes odmevna. Važno da znaš reči ne. Sem pa gospod. Ko prejšnji ponedeljek malicam za Hoferjem pri kontejnerjih, me bližnji stanovalci ko vozijo smeti lepo pozdravljajo, ena mi celo reče dober tek.

Kot vidite med človeški odnosi so še in kaj je bolje, kot rado znajska soseda, ki rada da! Ostanejo spomini voženj iz Vipavske vukojebine v Kg. Ko se vreme zvremeni bom spet tam. Mojo banko so prodali skladu in erdb. Za moje prihranke ne bo sprememb, dokler bodo!
Saj si jih niti ne želim, pri starših mi je prekrasno.
V Vipavo me zanesljivo vsaj nekaj let ne bo.
Ćez svobodo je ni, raje s praznimi žepi, kot spet v jeben dom upokojencev!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kraška šepetanja 13 del”

  1. stricmarc pravi:

    Morda je res, morda nam je le v tolažbo pravljica o bolnem kralju in srajci srečnega človeka.

  2. lordwales pravi:

    Odlično posedano, stric Marč!
    Kaj pa tolažnice?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !