Raje brez hlač kot brez plače

Je družbeno koristna satira še dovoljena?

Bi pa se jih našlo, kar nekaj, obeh spolov, ki bi pri dnevu raje pohajkovali po ulicah brez hlač, v zameno za vsaj eno plačo. S plačami vemo kako je, če ne delaš, ni nič, kako pa je s delom, je znano.
Komedija de la arte na sončni gre dalje, še eno zgubljeno leto?
Ni hujšega kot praznina vsakdana, in v tokvinu suša. Da se tudi s priložnostnim, prekarnim, honorarnim delom. Bi pa ob tem namignil uredništvu Večera, naj razmisli o ponovnem angažmaju nekaj bivših stalnih honorarcev. Vsaj kar se mene tiče, sem pripravljen pisat vse od politične satire do notranje in zunanje politike do družbeno kritičnih razmišljanj tudi za cente honorarja.

Si s tem znižujem svojo ceno?

Niti ne, če nič nimaš, začneš malo nad nulo. Pri tleh. Računati na razna usposabljanja na delovnem mestu sončne ne gre več, je pa ob vsem tem vredno pohvalit jskd. Za podporo ljubiteljski kulturi. Če bi bil Mariborčan, bi vedril in bodril v Mariborski literarni hiši, tako pa lahko pozdravljam in sodelujem s Mariborom samo na daljavo.

Kaj je pri nas še dovoljeno zbadat, smešit, kritizirat?

Dnevi knjige so srečno mimo, kakega posebnega navdušenja nad nakupi novih knjig ni čutiti. Škodo založnikom delajo javne knjižnice, ki v tednu knjige odpisane knjige poklanjajo. Pa prav drage niso, po pol Evra. Kot sem že zapisal, knjige se lažje bere s redno plačo.
Najhuje je srečat ljudi, ki ti rečejo, da časopisov ne berejo več. Žalostno. Pa prav šelestenje časopisnega papirja ob vročih novicah te prebudi v nov ne delovni dan.
Nnnp Nič nas ne sme presenetit, tudi dan brez hlač?
9 januarja je malo mrzlo za te stvari, lahko vam kaj tui zmrzne ali bog ne daj primrzne, največje neumnosti iz mesta jabolk, New Yorka kmalu postanejo svetovne uspešnice.

Težave frau Merkel so znane, po novem dolguje 9500 Evrov povišane članarine svoji Cdu! Od leta 2013 ko ne velja več fiksni znesek, temveč 6% plače, ni to več hec. Na račun njene prijateljske politike do beguncev danes slave svobodnjaki na predsedniških volitvah v Avstriji. Velik šok za soc konzervativno Avstrijo, se še ni zgodilo od leta 1945 da bi ne imeli ali socialist ali ljudskega predsednika države.
Bolj kot svobodnjaški predsednik države bi Avstriji pomagal popolen umik politike in vojske iz zelene meje. Zato slave skrajni desničarski populisti, kaj ima Avstrija od njih vladavine, poznamo.

Kot velik ljubitelj Cantrija lahko rečem da je trenutno politiko težje uloviti s lasom, kot besedami. Zdi se mi, da sem najprej zagledal znani klobuk, nato pa še Fištro. Vstajniški aktualni Mariborski župan.
Glede na nivo političnega šova znanega kontroverznega novinarja je Fištra provokacije omenjenega reševal s satiro. Kaj pa češ, bi rekli Mariborčani? Dolgovi občine Maribor so še, svetovalci tudi, Maksova luknja še, Kitajska tovarna baterij še ne, javne kuhinje cvete po Mariboru. Cveti tudi mariborska sončna, edine gvišne službe daleč naokoli. V Gradcu naj bi Steyr zaposlil 3000 novih delavcev.
Dobra ponudba, če nimaš težav s kolenom in nimaš 50 let.

Kaj pa svetla prihodnost?

To nam temnijo kar naprej razni temni strici, populisti, in politiki po vetru. Kjer živim, je burja doma, človek se utrdi, a vsak nov Večer je novo upanje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !