Ograje Nove Evrope

Novica, da namerava Avstrija postaviti 370 metrsko ograjo na gorskem prelazu Brenner med Južno tirolsko in zvezno deželo Tirolsko je sramotna kapitulacija rdeče črne Avstrijske vlade. Naj bi ustavljali celo vlake. Kje je prost pretok ljudi kapitala in idej? Avstrijski strah pred komunisti, migranti in drugačnimi je še vedno prisoten. Število migrantov se umirja, zato ni nobene potrebe, po ograjah. Frau Merkel še vedno ne postavlja ograj na mejah Bundes republik deuchland, kakor je uradno reče Nemčiji. Nemčija, ki je demografsko opešala, je zelena luč za milijon novih pridnih in delovnih državljanov in državljank dobra novica za gospodarski razvoj.

Koliko je med tem milijonom teroristov?
Bojim se, da je med tem milijonom več tenoristov kot teroristov. Integracija poteka, zato ne bo težav. Žal pa je tudi frau Merkel padla na Evro kvote za migrante. Anti migrantsko razpoloženje najbolj koristi skrajni desnici, ki vidi glavne težave v migrantih. In ne dovolj visoki gospodarski rasti. Če ne bo proizvodnje, ne bo potrošnje, in če ne bo dovolj potrošnje, ne bo dovolj delovnih mest. Za milijone Evrov porabljene za ograje, bi lahko zgradili veliko novih tovarn, šol in bolnic

Ponavlja se scenarij Berlinskega zidu in hladne vojne. Južno tirolska ljudska stranka, ki jo volijo praktično vsi Nemci na Južnem Tirolskem, ne bo mirno prenesla zapore Brennerja. Spet zapihal malo močnejši veter? In bo nekaj daljnovodov spet na tleh. Terorizem kot sredstvo političnega boja Južno Tirolska ljudska stranka ne uradno ne neuradno ne podpira, a težave s Rimom so bile hitro rešene. Tako po daljnovod revoluciji številni turisti, ki obiščejo južno Tirolsko ne opazijo, da niso več v Avstriji. Brenner je glavna prometnica obeh Tirolsk. Verjetno bo prej Sud Tirol Volks partai prej diplomatsko dosegla deblokado Brennerja, tako da padanje daljnovodov v Avstriji ne bo potrebno.

Zlasti župana obeh mejnih občin Brennerja se ne bosta pustila s ograjo zapreti. Število demonstrantov na Brennerju lahko doseže visoke številke. In kaj pravijo na spletni strani južno tirolske ljudske stranke?

Da so večinska stranka na južnem Tirolskem,
Da so bili bombni napadi zaradi neurisničitve zaščite in avtonomije Južne Tirolske,
In da je Italijanska vlada popustila šele po razgovorih v Rimu in deklaraciji Združenih narodov.

Težavo s ograjo na Brennerju pa bo Bozen rešil diplomatsko.
Ker južna Tirolska ni cilj migrantov, Južno Tirolska ljudska stranka zagovarja Evropo brez meja.
Zlasti na Brennerju, ki ga dnevno prečka nekaj 1000 Avstrijcev ki delajo na Južnem Tirolskem

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Ograje Nove Evrope”

  1. Stric Marč pravi:

    Tudi župani na obeh straneh meje s Hrvaško so bili proti žičnatim ograjam. Pa kaj?

  2. Pohajalka pravi:

    Meje se bodo postopoma znova zapirale, gre bolj za politično kot varnostno (teroristično) vprašanje. Veliko odprtih vrat naredi preveč prepiha in ta škodi.

    Ljudje smo narejeni tako, da želimo postavljati mejo – do tu je moje in pika. Takšni smo zaradi svojih kurnikov in gredic. Kakšnih resnih nasprotovanj proti ograjam ne bo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !