Komu škodi poletna pripeka?

Namenoma sem naslovu, dragi moji, dodal vprašaj! Kdo ga zeza, kdo ga serje, kdo se afna? S moje perspektive, trajno brezposelnemu se dogajanje v Luki Koper zdi iskanje oslove sence. In kar je teh reči.
Za tako plačo, kot jo imajo, ostane samo molči in delaj. Ali bo lastnik Pri jazbečevih ali kak tuj rizični sklad, veliko se za poslovanje Luke ne bo spremenilo. Če pa se že bo kaj, se bo na bolje. Sdh je tako in tako ustanova kratkega veka, in če bi vso državno srebrnino končno že prodali, ne bi država veliko zgubila.

In vsaj ne bi bilo treba ravnati 50 plus Pri jazbečevih. Slovenski nacionalni interes je eno, transparentni lastnik drugo, odgovorni lastnik tretje. Koliko gre od prometa Luke za plače je važen podatek, koliko od dobička Luke gre za razne Lobije je važnejši. Upor v Luki? Proti komu? Razlika je samo v tem, da Slovenski v glavnem državni lastniki s pomočjo dobička Luke in divident napajajo domače lobistične jasli, če bo tuj lastnik, pa tuje. In ta samo je pomemben. Navadni ljudje imamo drugačne skrbi, predvsem kako in s čim preživeti? Ob popolni odsotnosti sončne, lahko poletna pripeka močno škodi. Oni nič, njihov koncesionar pa teži v Šalaro, boš za zaključek poklicne rehabilitacije dobil od sončne 15 evrov. Pa zakaj bi tja dol na 35 plus tekel? A ni bolje, da tečem na svoj vrt, da ga vsaj zalijem? In da se umaknem v ohlajene gorske kraje. Tako mi bo lažje do jeseni razmisliti o prostovoljnem delu, ki ga doma ne zmanjka. Kar še srbi, je poplava črnih novic. Ni jih poročil in novičarskih portalov, ki ne bi tekmovale v tem, koliko črne kronike poprečni občan te ponosne države še uspe prebaviti.

So tudi dobre novice, v stilu oddaj na vrtu in bralci poročajo. V časih interneta, facebuka in ostalih socialnih omrežij je ponudba edinega regionalnega dnevnika Pn iz Kopra dobra natega. Če nam vest pošljete, vam je ne plačamo, zaračunamo tudi ne. Hitreje gre preko socialnih obrežij. No ja, vsaj lent in čaga okoli njega v ponosnem mestu gre dalje. Tam se dobre, mogoče nekoliko v rožicah družbe ne manjka. Od lenta do javne kuhinje v mestu ob Dravi ni daleč. Zame ponižanje.
A tako pač je in nobena oblast tega ne bo rešila. Bili so časi, ko smo še Toti list imeli. A že dejstvo, da je večer kot podjetje ostal, je več vredno od nekaj evrov honorarjev, ki bi jih bivši Totovci imeli. Treba je gledat naprej, nič jamrat, iskat rešitve. Ker so volitve še daleč, nam brezposelnim ostanejo predvsem nagradne igre. Te nič ne stanejo ali največ eno znamko, lahko pa prinesejo kar lepe nagrade. In vrli tovariši in gospodje iz Luke bi našega premiera Cerarja vsaj čez vikend pustili pri miru.
O najetih in izkoriščanih pristaniških delavcih v Luki niso rekli nič. Oni za minimalca, gospoda v Luki pa vsaj za 3 več. večina novinarjev in novinark, ki po službeni dolžnosti spremljajo in poročajo iz Luke, ima nižje plače od v glavnem fizikalcev in žerjavistov v Luki.

Zato je zdaj najbolje, kdor to zmore, se umakniti k kaki barbi na kak samotni jadranski otok, ali preživeti gorski oddih v stilu dr. Martina.
Zaslužimo lahko samo s delom,
Ko pa ne moremo več,
Nam bolj kot upor pomaga invalidska upokojitev.
Jazbec je šel, če gresta še Dragonja in Gašperšič bo spet Janša na potezi? Če bo še v tretje premier, se lahko od pravne in socialne države poslovimo. Cerar in njegovi, so vsaj nekaj za gospodarsko umiranje in razvoj naredili.

Izrednih razmer ne rabimo, rabimo mir, pa naj bo lastnik kdorkoli. S pogojem, da ne odpušča in izvaja mobinga.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !