Čaj za trumpa

Večje traparije si Indijski proizvajalec čaja ni mogel privoščiti. Dragi moji, bi imeli za zeta Trumpa? 6000 čajnih vrečk zadostuje za Trumpovo pitje čaja nekajkrat na dan 4 leta! Ob dejstvu, da je Trump poosebljanje Zda preteklosti, ksenofobija, antisemitizem in sovraštvo do vsega, kar ni a la Trump pove vse, njegov program političnega in gospodarskega očiščenja se začne in konča pri sovražnem govoru, ki ga naši poslanci niso sposobni in ga nočejo.

Katastrofa Trump je na pohodu, ustavi ga lahko edina predsedniška kandidatka, s šansami za predsedniško zmago. Hillary Clinton soproga bivšega Ameriškega predsednika. Zaprisežena demokratka. Ker če ta model zmaga, grejo Zda rakom žvižgat. V domačih političnih logih tandem Cerar in predsednik države, ki s plačo ne shaja Pahor trdno v sedlu parlament rodea. Malih trumpov smo se rešili, če hočemo sebi in Sloveniji dobro, potem naj ta najbolj znan politični tandem ostane in vlada za dobro ljudstva do konca mandata

Res je, da je zunanji dolg Slovenije večji od zunanjega dolga bivše Juge, a slovensko gospodarstvo raste. Ravno zdaj, ko največji proizvajalec delov za avto industrijo v finančnih dolgovih dobiva novega lastnika, je najmanj kar si želimo padec levo sredinske koalicije Smc, Sd in Desus. Premie trenutne vlade, lahko ji rečemo vlada narodne rešitve, je edina garancija da Slovenija ostane in obstane. Izkušen pravnik in profesor ne jamra, išče rešitve. In jih je nekaj že našel.
Saj je umiril politično žogico. Pa še nekaj tujih investitorjev je uspel privabiti v shirano slovensko industrijo. Ne pozabimo, na Slovenske gospodarske gazele. Akrapovič, Pipistrel, Krka, Fructal in Mlinotest.
Da se da, te gazele dokazujejo vsak dan.
Tranzicija se bliža koncu in lastniško očiščenje industrije je nujno za gospodarski razvoj. Rušenje vlade, ki dobro dela je Sizifovo delo.
Vstaja v Luki na srečo ni odnesla Cerarjeve vlade. Pokazalo se je, da para državni skladi, kot je sdh so bolj Blažev žegen kot resno upravljanje državnega premoženja. Iz Ljubljanskih pisarn je težko upravljat Luko! Kot tudi praksa večnega menjavanja nadzornikov seje nemir med zaposlene. Kar dela dobro, naj država pusti, da dela kot tudi naj poskrbi, da politični lobiji v državnih podjetjih ne bodo imeli kaj iskat. Tudi praksa zunanjih izvajalcev, od čistilnih servisov za vladna ministrstva in urade, do gazd v Luki se mora nehat ali vsaj zmanjšat. Država bo dobro funkcionirala samo če bo počistila lasten Avgijev hlev.

Za začetek naj vrne tisto, kar je pokradla ljudstvu.

Delnice in podrejene obveznice Nlb In Nkbm.
Odstop finančnega ministra Mramorja in državnega sekretarja na ministrstvu za finance Dragonje je znak, da Kravje kupčije lobijev nimajo kaj iskat na ministrstvih.

2 tir takoj, ne izmikanje infrastrukturnega ministra Gašperšiča in točni podatki Dragonje, to je to. Smo mogoče nekoliko bliže pravni in socialni državi, kot banana republiki političnih lobijev. Prvo je ljudstvo, ne pa neki politični interesi.

Zato potrebujemo predvsem tehnične vlade, vlade narodne rešitve.
In ne čaj za Trumpa.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !