previdnost

Združeno kraljestvo bo spoštovalo voljo ljudstva za izstop, o tem ni nobenega dvoma, a bo še naprej ohranilo vodilno vlogo v eu, prav tako bo ohranilo tesne gospodarske, kulturne in vojaške povezave s Zda, ostaja v paktu Nato. Nihče od stare Cameronove vlade, ki je odšla skozi zadnja vrata ni ostal. Razen mačka Larrya.

Theresa May, zmerna konzervatistka, novo pečena predcednica Konzervativne »Torijevske » stranke, prinaša predvsem gospodarsko okrevanje podanikom združenega kraljestva. Teh je kar 80 milijonov.
Pri politični retoriki je zmernejša od bivšega konservativnega župana Londona, in najnovejšega zunanjega ministra Združenega kraljestva.
Ki je v kampaniji » brexit » rad primerjal eu in najbolj znanega črnega strica predvojne in vojne Nemčije. Populistični politik, ki se rad vozi po Londonu s kolesom, po prinčeski podoben Trumpu, na prednja vrata Downing ulice vstopi kar s rudsakom na rami.
Užalil je Obamo, Merklovo in še koga. Se populistično odpovedal predsedovanju torijcev, glasno in veselo proslavljal pred to odločitvijo s najbolj znanim evroskeptikom Niglom Faragom » Brexit »

Jasno je, da brexitovci nimajo po odločitvi ljudstva za istop iz Eu ljudstvu kaj ponudit. Brexit parole so šle, v bistvu se ne za Eu ne za Uk ni spremenilo nič. Je pa Uk, za razliko od Is terorizma ogrožena Francija s skoraj vsako dnevnimi atentati razmeroma varna država.
Še vedno priljubljena za lahek zaslužek številnim ekonomskih migrantom, predvsem Poljskim. Socialna varnost, če ste stalni prebivalec ali prebivalka Uk je vsaj 3 večja kot v Sloveniji.
Socialna podpora je tam dokaj rutinska zadeva, vključevanje v razne zaposlitvene programe in javna dela skoraj rutina za vse.
Možnosti legalnega zaslužka so v Uk mnogo večje kot v naši Sloveniji. Kjer je naše vse, samo Evrov skoraj od nikjer. Slovenska tranzicija se je zaključila s jahtami znanih pripadnikov politične in gospodarske elite

Pri tem ni važna politična barva, ne začetek, važen je bil položaj pred nakupom jahte. Vsi ti elitniki so zaslužili legalno, bili ob pravem času pri ta pravem koritu, ta pravi čas kasirali in nikoli vlagali v nič vredne delnice in podrejene obveznice obeh bivših državnih bank.
Še pravi čas oplemenitili prihranke. Naši politiki pa, trdno po Jonsonovih poteh. To kar zdaj govore, bodo že čez nekaj tednov utišali. Na ekonomijo se spoznajo prav tako dobro ali slabo kot najmanj pol kabineta najnovejše Uk vlade njenega visočanstva.
In ko je treba kasirat, ni nobene razlike. Rek da se izogibaj politike ne drži povsem. Drži pa v toliko, da če ti uspe priti v občinski svet, ti bo tudi višje.
In višje kot si, ne glede na odgovornost, več kasiraš.
Si pa ne našega ne Uk zunanjega ministra ne moremo predstavljat v gospodarstvu. Oba stavita samo na eno karto, njun as je vedno ena tema. To je njun adut in uspeh, vložek za ta politični poker kot vedno plača ljudtvo.

Kot vedno vsaj pol milijona Slovencev ne bo v vsej delovni dobi zaslužilo za najcenejšo jahto Slovenske elite

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !