Kaj vse raste na primorskem

Ne glede na vse liftinge od izjemnega padca brezposelnosti do zmernega povečanja zasedenosti turističnih sob raste predvsem:

- Vročina za vsaj 0,3 stopinje na leto. Globalno segrevanje ozračja zaradi podnebnih sprememb beri tanjšanja ozona zaradi izpustov co2
- Nezaposlenost jeseni gremo na 130000
- Nesreče na avtocestah. Avtocesta proti Kopru spet zaprta.

Izjemna rast, ni kaj. Samo služb ni. Se spominjate dolgoletnega portirja v palači Tarsia, ki jo Pn že več kot 10 let neuspešno prodajajo.
Poleti 2014 odpuščen. Pa še 3 iz administracije Pn. Leto prej odstopi nekajletni glavni urednik Pn Leon Hrovatič. Se še spominjate njegovega prsta? Piše se 20 julij. Poletnega škljoca, ker ni sponzorjev, letos pri Pn ne bo. Je pa že kak teden pri Večeru. Ni nujno, da je medijska podoba podoba realnega življenja. Tako slabo, pišejo današnje Pn kot gre letos poleti turističnim ribičem v Slovenskem zalivu, jim ni šlo že leta.

Glavno je, da raste. Zlasti plače turističnih delavcev, ki se niso iz minimalcev dvignile že od osamosvojitve. Raste tudi število uporabnikov socialnih centrov tipa Vezi, Šent in na hribčku nad Idrijo.
Rastejo luknje na državnih cestah Primorske. Raste število prosilcev za pakete pomoči Rk In Karitas. Izjemno rast imajo diskontni trgovci.
Eu unija ima izjemen presežek. Ljudstvo izjemen minus. Ob vsej medijski zgodbi s vprašamo, če sploh še potrebujemo samostojne pn s skoraj 70 zaposlenimi? Ni to malo dosti za več ali manj medijski lifting?
Za 1,30 se da v diskontu napolniti pol malega rudsaka. Nace Novak piše izjemno, toda vsi delamo samo za denar. In ne za čustva. Tudi sobodajalci bodo razmislili, če se jim splača oddati sobe za eno noč.

Najbolj se splačajo socialni prejemki in invalidska upokojitev.
In hotel mama. Siesta popoldne. Dolg spanec ponoči. Reha teama se kot kaže rešil, damm got. Važne so evidence, ne delovna mesta.
Kljub zmerni obliki obsesivno kompulzivnih motenj sem dosegel izjemen napredek. Tako svetovalke Papilot. In splača se igrat brezplačne nagradne igre, kar dobiš, je šenkano.

Imejte se najbolje, slišimo s naslednji teden!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !