Odprite avlo palače tarsia uličnim umetnikom in pesnikom

Bilo je 23 aprila popoldne 2014 ulica of po uspešni potrditvi statusa invalida zrsz ( akademija Šalara ) se sprehodim po medijski ulici. Štejem število medijskih službenih avtov. Večer in Delo sta že leta 2013 zmanjšala število službenih avtov na minimum. Kakšno leto kasneje je Delo odpustilo več kot polovico svojih dopisnikov. Večer leta 2014 vse honorarce, večer ukine Toti list in 7d. Danes obe medijski hiši poslujeta s dobičkom!

Zaprto. Obe osrednji medijski hiši sta odprti od jutra do poznega večera. Nobena ni odpustila vratarjev kot Pn Poleti 2014 kličem svojega nekdanjega urednika Jaksa na Večer, in ga brez težav dobim popoldne, udarne ure deska, kjer dela, so popoldanske in večerne.
S Večerom brez težav prostovoljno sodelujem, Jaks me kakšen mesec nazaj moralno podpre, enako tudi Dragica Korade!
Večer je več kot zainteresiran, da nadaljujem svojo kritično pot državljanskega novinarja. S Pn se niti ne trudim več. zakaj bi se, če od tam ni nič! Korak dlje je šla tv Koper, ki odpira svojo avlo zunanjim izvajalcem. Tam denar ni težava, saj tv Koper plačujemo vsi.

Vse kar se bo zgodilo jeseni na pn bo nižanje že tako nizkih plač in opuščanje novinarjev! Njihov marketing je na tleh. Oglasov skoraj ni več. Vsebina slabša kot na novičarskih portalih. Nobene nagradne igre več, niti poletnega škljoca ni več! Vedno več ljudi odpoveduje Pn!
Za ceno izvoda Pn dobimo kapučin, če ujamemo srečne ure še rogljiček zastonj! A tako pač je, uredniško politiko Pn ni važna kvaliteta, važna je zunanja podoba, stavbe, avti lastno oglaševanje.
Še okroglih miz pn ne spravijo več skupaj.

Vedno sem trdil, da je Splošna plovba najslabši lastnik Pn!
Splošna plovba je v lasti nemškega ladjarja, torej lastniško ne zagovarja avtonomije uredništva Pn! Pač pa vsiljuje lastne interese, predvsem 2 tir. Ta ni nujno, da je dobra naložba. Pretirano širjenje poslov Luke na dolgi rok ni dobro. Predvsem zaradi vplivov na okolje.
Že zdaj škoda zaradi požarov na Koprski progi dosega visoke vsote.
Ki jih Luka Koper gasilcem plačuje šele s tožbami.
Pn bodo morale ukinit dnevno izdajo. Če bodo hotele preživet, in zmanjšat število novinarjev pod 30!

Na srečo imamo slovenske novice, kjer raste vse, od naklade, dobre vsebine in vročih novic, do nagradnih iger!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !