Mladi in nori

Strinjam se, dragi moji, s profesorjem Mikičem, 2 mariborska gimnazija da se težave s zdravjem začno po srečanju s Abrahamom.
Temu bi pridal, da je od spominov težko živeti. So pa lepi. Zanimivo, zdravje in finance ti zaštekajo šele okoli Abrahama. Kot da bi bil ta biblijski očak prelomnica. Celo v prvih poosamosvojitvenih letih nisem imel nobenih težav s službo. Ker sem vzel vse, kar sem dobil.
Sredi 90 sem bil 2 leti celo najbolj znani in edini ulični kolpoter na Goriškem. Tako sem se lahko pobliže seznanil s delom Ng redakcije Pn. Nekaj mesecev nisem smel prestopiti vrat redakcije, potem pa je šlo bolj po domače. Sejna soba redakcije je postala moj drugi dom.
Takrat so Pn izhajale 2 na teden. Ob torkih in petkih. Star sem bil čudovitih 30 let. Ob petkih vedno žur, je pa res, da takrat že vsaj 3 leta nisem več užival alkohola. Na žuru vedno dobrodošel, miza se je šibila od dobrot. Za katere nisem pripeval nič. Malo sem se trudil za kakšno objavo, a to je bilo ker takrat še nisem imel računalnika zelo težko. Misija nemogoče. Bile pa so neskončne debate s Brankotom Podobnikom.
Brane odgovorni.
Sem mu na začetku kopoterskega staža nesel svoje aforizme, napisane na roko, nazaj jih dobil podčrtane s rdečo. Ne daj bože, da bi mi takrat Pn kakrkoli objavile. Mi je pa konkurenčen 14 dnevnik. Dvakrat, če sem prav spomnim. Okulistov ni več. So jih na kant spravile finančne.

Zdaj pa sem publicist na kanti. Svoboden, celo s Evri nimam težav. Takrat, pri 30 se mi še sanjalo ni, da bom imel 2 desetletji kasneje začetno osteoporozo na desnem kolenu. Pa tudi zavoda Papilot, ki se šlepa na sončne finance takrat ni bilo. 90 so bila lepa, sem pa že v tem desetletju padel v 7 letno brezposelnost. Pravijo, da je brezposelnost v Sloveniji sistemska. Pravijo, da nimam možnosti. Jaz pravim, da oni ki to pravijo, jih imajo še manj. Pravim, da upanje je vedno. Pravim, da so časi čudoviti. Pravim, da sem pri ta pravi.

O oboževalkah, bivših in sedanjih pa takole:

Tista, ki rada da, ima šanse, one, ki samo filozofirajo, jih nimajo.
Moj čas pa je, kot veste, predragocen za psihične težave raznih deklic.
Jaz psihičnih težav skoraj nimam več. Okm je ovira, ni pa moje življenje zaradi tega nič slabše. Prej boljše.

Več idej kot poslušalcev

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !