Po čem si bomo zapomnili to poletje

Če po drugem ne, po najtoplejšem juliju v vsej zgodovini metereoloških merjenj od leta 1880 nenehnih katastrofah, strelskih pohodih in popolni apatičnosti državno odgovornih. Najnovejša je: Bolniške vam zzzs ne plača, če vam je ne delodajalec, po novem bolniško plačuje delodajalec. Refundira več kasno zzzs. Če vam je delodajalec ne plača, plača pa vašemu kolegu, boste od zzzs dobili figo.

Dobro delajo razna socialna društva ki dolgo trajno nezaposljivim s duševnimi težavami delijo besede tolažbe, jih sprehajajo in futrajo s tabletami. Vsaj 2/3 teh ljudi bi lahko delalo lažja fizična dela, pa tudi pisarniška. Za to je na ministrstvu za delo in občinah denar, za novinarstvo pa ne. To naj živi in preživi na trgu.
Novo dobni lastniki glavnih medijev se ne vtikajo v uredniško politiko, ne odpuščajo, zaposlujejo pa tudi ne. Največji udarec medijem je povzročila Ms 8. Iz fotelja vse. Težko je verjeti, multunacionalka google ima vodilni delež oglaševalcev. Pa naj bo to Slovenija ali banana republika. Mladi pa tako in tako ne berejo več klasičnih medijev. Osrednji Slovenski mediji so vsi razen večera, v rokah najbogatejših Slovencev. No ja, vsaj mediji nam ničesar več ne obljubljajo, pa tudi nasvetov ne dajejo. Suša pa Evropo že od začetka junija daje.

Imamo v Sloveniji nekaj rekordov, rekordno število turističnih nočitev. Imeli smo olimpijske igre v Rio, kje je tradicionalna nagradna poletna igra Pn? Kje poletni škloc? Mlajše pa nas ne pretirano zanimajo lokalni dogodki, obnove in fešte! Spet je praznik občine Sežana. Ki bo imel isto število obiskovalcev kot vsa leta. Dala doma je dovolj in preveč. Za zaključek poletja še katastrofalni potres v Umbriji Italija. Znova se pojavlja znana zgodba:

Kdor ima denar in bogate sorodnike gre na dolge počitnice, ostali pa naj spijo v vlažnih šotorih. In živijo v strahu pred popotresnimi sunki. Sam pa si bom to poletje zapomnil po enem najslabših vrtnih pridelkov.
Šola je blizu, edini ko bo na ta račun kasiral je zavod varna pot. Začela bo trgatev, in če si trgač, imaš hrano zastonj. Dela za Abrahamove še vedno ne bo, bo pa Delo. Postali smo imuni za vse katastrofe.
Še največja je združitev Nkbm in Poštne banke. Pošta je ostala brez mastne provizije, mladi pa kmalu ob vseh socialnih omrežjih ne bodo vedeli da imamo še vedno klasično pošto in ne samo gmail. Do konca leta bo ugasnilo vsaj 10 revij in tednikov. Pri Kosovelovih se bodo s jesenjo spet začeli 2 tedenski večeri. Z lučjo pri belem dnevu ne boste med nastopajočimi našli politično desne. V Kosovelov domu bodo med publiko eni in isti, predvsem pa tisti, ki imajo vsaj jurja plače.

Ostali se bomo šlepali na zastonj prireditve in nazdravljali vsakemu, ki nas bo vabil na zastoj večerjo.

Pika in amen

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !