Je certa normalna

To kar se danes dogaja v Cerknem, v hotelu Cerkno, na skupščini Certe, manjšinske lastnice Eta, hotela Cerkno in smučišča presega zdrav razum. Skupščina naj bi bila odprta za vse lastnike, tudi manjšinske. Če so mali delničarji zbrali 50 % glasovalnih pravic, je njihova dolžnost sodelovati na skupščini. Če se jim to pravico s varnostniki omejuje, to pomeni tajkunizacijo Certe in njihovo iztisnjenje.
Cerkljanska civilna pobuda, zbrana okoli malih delničarjev Certe ima pravico braniti svojo lastnino pred sovražnim prevzemom oziroma razlastitvijo njihovih delnic.

Bo v vsakem primeru Certa potegnila najkrajšo. Poleg računa za vsaj 1000 Evrov za varnostnike in polnjenje gasilnega aparata so še nezadovoljni gostje hotela. Ob vsem trušču in kričanju je sedet na letnem vrtu in naročat pijačo nemogoče. Izguba zaradi bega gostov gre v 100 Evrov. Lastniki Eta, Hotela Cerkno in smučišča naj se raje ukvarjajo s manjšanjem izgube, izboljšanjem poslovanja in novimi trgi in ponudbami. Skupščine naj preselijo izven hotela, saj je gostom hotela treba zagotovit mir. Certi pa lahko rečemo kdor visoko leta nizko pade. S Cerkljani, ki so tradicionalno navezani na 2 največja delojemalca v občini in so siti izčrpavanj njihovih podjetij pri prejšnjih in sedanjih lastnikih ne bo heca. Njihove plače so še vedno dober minimalec. Boljšega dneva lastniki Certe niso mogli izbrati. V občini kjer mladi množično odhajajo v tujino in v velika mesta.

Cerkljansko je odrezano od Slovenije, nima ne železnice ne diskontih trgovcev, še manj optike po celi občini. In še marsičesa ne lastniki certe se gredo sovražni prevzem.
Če hočejo lastniki certe da Eta, hotel smučišče ostane, se bodo morali povezati, in najprej izboljšati cestno infrastrukturo. Namesto da se prepirajo za lastništvo, naj raje subvencionirajo direktni avtobus Nova Gorica Cerkno.

Kakšne ceste povezujejo cerkljansko s Ljubljano je znano!
Kako je s optiko na cerkljanskem, je Saša Dragoš pisala v Pn 19 januarja 2015
Od takrat do zdaj se ni premaknilo nič, staro bakreno omrežje je Telekom za silo saniral.
Certa naj raje vlaga v optiko razvoj cerkljanskega kot izčrpavanje in sovražne prevzeme 2 največjih cerkljanskih podjetij

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !