O iskanju sreče

S srečo je dragi moji, pač tako, da je opotekajoča, ko jo najbolj iščemo, nje nikjer. Pa naj bo to ljubezen, denar ali kariera. Vsega ne moremo bit deležni ali pa? Če recimo pri iskanju ljubezni nabašemo na zafrustrirano knjižničarko, zanesljivo s intimnimi ne bo nič. Pri denarju je pa tako, ko ga najbolj rabimo, ga imamo najmanj. Kariera pa je bolj povezana s vip in trenutkom sreče, kot našimi sposobnostmi.

Tudi če se nam življenje zdi na trenutke težko, je lažje, če znamo tegobe prestopiti. In ne zalivati lastnih strahov. Ker bolj kot jih zalivamo, bolj rastejo. Če nam pač ne uspeva ni treba da smo frustrirani To je najmanj kar rabimo. Rabimo predvsem pamet razum in kar je teh reči. Ne rabimo spin doktorjev, duhovnih gurujev in tele marketarjev! Gre nam bolje, če smo dobre volje.
Blogerska sreča je rada opoteča. Kot vemo, da ni kar za vleč razne programe s spleta če stran ni varna. Nevarnosti je na spletu več kot na cesti. Zato vse važne podatke kopiramo na usb kluče in zunanje diske.

Če smo pri 50 še vedno samski, ni za bit plat zvona. Vsaj preživnine za otroke nam ni treba plačevat. Pa še s partnerko ni prepirov. Ne bodite razočarani, če vaš blog nima novih komentarjev. Važno da imate zveste bralce in bralke. Sreča je v malih rečeh, ker velikih tako in tako ne bomo videli. Vidimo pa vsak dan preveč bede in manj blišča. Da naše življenje ni idealno. Pa kaj je sploh idealno? Če nam neoliberalizem jemlje ideale lahko še vedno verjamemo vanje. Vsega kar nam multinaconalke plasirajo še ni nujno da kupimo. Mali ljudje smo

To največ šteje. Raje hodimo po tleh kot letimo v višave. Iz višav se je lahko hitro na tleh zato je bolje da smo taki kot smo. In da nas ne vržejo razne ne radodarne deklice. Ostanimo družabni, pejmo v družbo in si najdimo prave prijatelje in prijateljice. Take ki jim ni samo za naš denar. Naj bo čas naš gospodar, več kot 3 ure viseti za računalnikom dnevno nima nobenega smisla. In če imate občutek da ste osamljeni ponujam rešitev

tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !