Ciril Horjak eu karikaturist

Pri karikaturističnemu projektu 28 eu držav sodeluje iz Slovenije samo Večer, kar je za časopisno hišo Večer ne verjeten uspeh. Smo pri ogledu vseh 28 karikatur nov(r)e Evrope lahko eu unionisti ali eu skeptiki? Vprašanje za miljon evrov, dragi moji, ne ga jebat.

Dokler vas Evropa ne jebe je bolje jahati osla kot presedlati na slabo podkovanega konja. Eu ne kaže preveč dobro, nobeno zdravilo ne prime več, zgleda da bo kandidatk za izstop, članic eu kar nekaj.
Bodo najprej pozvonili na najbolj znani Brexit ulici na Downing street 10?

Ste zvonili, eu?

Kakorkoli obrnemo, in se še kam zvrnemo, gre nam čedalje bolje, a hudič je, ker sami tega ne opazimo. Po stanju na trr računih se eu pozna. Lahko hodimo po širni Evropi, pa bomo še vedno ozko usmerjeni. Tako zelo, da se nam celo prečkanje svobodnih eu meja zdi pase. Na eni strani neverjeten razvoj tehnologije za enega črnega in enega belega na drugi bogatenje najbogatejših, izginjanje srednjega sloja in siromašenje najrevnejših. A škvac nam ne zmanjka,
Eu se spreminja v eu reklam. Po dežju vedno posije sonce, in če streha ni betonska jo že najmanjša vremenska odnese. A o čem bi potem časopisi poročali? Boj za novice in tematske teme je na skupnem eu medijskem trgu boj za preživetje. Ko vsak, ki ima 5 minut časa, sam postavi spletni časopis in objavlja svoj blog?

Se je eu zatipkalo?

Ciril Horjak žal ni redni večera, je sp. Je večerov glavni karikaturist, ki je blestel s odličnimi karikaturami skupaj še s 2 kolegi v Totem listu, edinem satiričnem listu pri nas. Tukaj smo se kalili najboljši večerovi satiriki. Večer je še dan danes pribežališče vseh kritičnih in zašiljenih publicistov, državljanskih novinarjev in novinark. Ni vse v honorarjih, več je objavi. Honorajev za zunanje ni ker je država ruknila honorarje s 23 % ? Je Večer boljši kot je bil, da je najboljši, se trudimo zunanji.
Moram reč, da sva s Horjakom odlično sodelovala, ko me je narisal za Dnevnik, ki sem ga pisal en teden. Res je, Vinko me preganja. Nepoučenim pojasnim, da je to najbolj znana hlastajoča želja mariborska, doma pri 3 ribnikih. Na srečo mi ni pohlastala nobenega prsta.

Ima Večer težo?

Zagotovo.
Po jutru se večer pozna.
Ćasopis dobrih ljudi.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !