Novoletna pridiga

Da bi bil dober za župnika, mi je pred leti namignil v mailu pesnik Bert Pribac. Njegovi maili so šli v ramingo, jebat ga, moje oboževalke tudi, ostanejo tekoče zadeve. V letošnjem letu mi je najbolj ostala v spominu tajnica Slovenskih novic, res prijazna gospa, kapo dol!
Prvič me kliče za hektoliter drugič pa za pogodbo

Ker nisem za celibat, nisem šel za župnika, raje ostajam občasni sodelavec medijev. Letošnje leto zaokrožam s 22 objavami!

Večer 13 pisem bralcev in dnevnik, brezplačno
Delo 5 pisem bralcev, brezplačno
Ona 2 pismi bralcev
Slovenske novice Foto vest plačano

O stanju duha in kapitala bi se dalo kakšno reč, kot tudi o joških in pohotnih moških. O oboževalkah tudi. Dobro se spominjam občinske uslužbenke, mame, ki je poročena, a je flirtala s maili s mano. Žal vse, ki me osvajajo, morajo biti samske.
O tisti knjižničarki blizu nuklearke sem že vse povedal, da bom šel za Kršega zeta, niti pod razno. Trenutno nimam nobenih idej, manjša kreativna kriza. Novice, ki jih beremo vsak dan, so večinsko slabe, kakšna je tudi dobra. Tiste dobre govore o znanih, mali ljudje so v glavnem v slabih novicah. Največja težava iztekajočega leta je kot vsako leto alkohol. Prireditev, večinsko brezplačnih, veselega decembra je bilo veliko. Tudi če nismo zavili na noben Božični semenj, nismo veliko zamudili. Odmevna tišina v veselem decembru je tisto, kar paše. Tisto, težko najdemo. Tisto, česar si najbolj želimo.

Najbolj si želimo svoj mir čez praznike, skupaj s družino, kak dober film, pa tudi Pričevalci Jožeta Možine odkrivajo, kar je oblast skrila.
Bolje bo, v novem letu zagotovo, če v to verjamemo, smo veliki osli.
Kot v to, da sevanje nuklearke ne škodi. Če pomislim na to dečvo, ki me je šravfala s maili in tudi osebno za kratek čas od leta 2005 do leto nazaj moram reči, da sem bil velik osel, prav zares.
Če se naša mala Slovenija s socialnimi trgovinami na ogled postavi, smo tam, kjer rado smrdi. Na ogled lahko postavimo svoje dostojanstvo.

A dokler smo siti in pod streho, nam ni hudega. Vesele praznike vsem, posebno tistim, ki me berete, po službeni in privatni dolžnosti.
Sreča je, da osrečite koga.

Srečno 2017

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !