Pr hostar

Pr hostar, ki jo izdaja odbita ekipa gorenjskih gaunarjev, s svojim kmečkim pristopom, odbitim odnosom do gostov in svobodnim odnosom do dela hitro prepriča.

Da gost v slabo delojočem hotelu, naj se direhtar še tako trudi,
ni na prvem mestu, je jasno, še bolj pa je očitno,
da so proste in zasedene sobe namenjene tudi osebju.
Pa naj bo tuširanje hišnika, ali mečkanje s čistilko.
Točaj, zvezda ekipe, pač ne bo kuhal čaja enemu gostu, rad nalije kaj bolj močnega. To zaračuna po evropskih cenah, saj je pr Hostar Evro hotel s balkanskimi manirami.
Vegetarijancev tam ne marajo, radi pa postrežejo reberca s raznimi prilogami. Sočnih kletvic tam ne manjka, kdo bi se pretegnil, saj kot pravi receptor, delam toliko, kot sem plačan.
Spanje na delovnem mestu zabeljeno, naj se direhtar razburja, kot se hoče in more.

Končno smo tudi na Slovenskem dobili komedijo, ki ruši moralne, socialne in olikane normative, kdo bi se sekiral zaradi nekaj gostov.
V državi, kjer se vsi tresejo pred šefi, se s tem pr Hostar ne obremenjuje. Raje kakšnega kratkega več zvrnejo, pa je življenje takoj lepše. Tudi zbujanje gostov na hostarski način je dovoljeno.
Tudi kak žar med delovni časom si privoščijo. In kaj je lepše, kot kmečki Gorenjski humor, kjer se ne okoliši, raje pove direkt in gostom s čevljem na mizi tre orehe. Take imamo, take znamo, take poznamo, in če ne veste kaj početi, je odbiti pr hostar humor tisto ta pravo.
Kaj politiki, kaj državniki, kaj kongresniki, naj gredo se solit,
Gorenjski gaunarji so tisto ta pravo. Gostom je treba povedat, kar jim gre, če je pa kakšna dobra mladenka, ji je treba povedat da je vredna greha.

Naveličani smo enih in istih, zato je odbita kmečka komedija Pr Hostar tisto ta pravo. V nobel hotelu gorenjski podn. Ko že mislimo, da nižje ne gre, ga še hišnik režo s remelni pokida, in gre raje gor k Tatjani na enega ta kratkega. Tistega v kozarcih, in onega med njenimi nogami.

Podn, ker bolj kot na delo mislijo na zabavo, a ker so zaradi težkih delovnih razmer, kot pove direhtar, pod stresom, se morajo malce sprostiti. In če slučajno pride kakšen tečen gost, ki ni zadovoljen s dodeljeno sobo, se mu pač pove. Kar je treba, pa še kar ni ravno treba.
Pr Hostar ruši rekorde ogledov, zabava je taka, kdor to zanika, ni pri ta pravi.
Slovenija rabi odbite komedije in po Kajmak in Marmelada in petelinjem zajtrku nekaj za duši, malo pa tudi za slovensko kulturo.
Če je zraven še kakšna kletvica, to zadevo popestri!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Pr hostar”

  1. Nevenka pravi:

    Verjemi, vse je stvar okusa. Okus je pa stvar kulture. Odbitost je lahko zelo kulturna ali pa zgolj odsev nečesa drugega. Priznam, da so avtorji zadeli glavico na žebljico. Enkrat se je to že zgodilo, pa na Evroviziji nismo pustili nobenega vtisa – niti kulinaričnega. Svet je postal divjina, ki ima cilj to tudi ostati.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !