zaposlovanje agencijskih delavcev

Novica, da Revoz zaposluje preko agencije za nočno izmeno najprej 300 novih delavcev, potem pa še 200 novih, je nova. Nekoliko starejša je, da čistilni servis, ki posreduje čistilke pošti, svojim čistilkam 2 leti ni plačeval prispevkov. Izigravanje nepoštenih delodajalcev delovno pravne zakonodaje postaja slovenska stalnica.

Kje je furs, kje so inšpekcije, kje je etika, ki jo je pobral neoliberalizem in pogoltnost lastnikov kapitala po dobičku? Lepo se sliši, Revoz ponuja 500 novih delovnih mest, pa še te za minimalca, s izdatno sončno podporo, vse preko agencije. Zakaj ne neposredno?
Delo ponoči, na proizvodni liniji je težko, pa še trikrat slabše plačano kot v podobni industriji čez mejo. Sončna govori o 15000 novih delovnih mestih letos, nič pa o številu odpuščenih. V nekaterih Primorskih občinah, ki imajo manj prebivalcev kot mestne četrti, naprimer Komen, bo letos točno nič novih delovnih mest. Odšteti je treba javna dela.

Za Primorce 500 novih zaposlitev v Revozu zaradi oddaljenosti ni dobra novica, boljša bi bila da bi da bi tržaška industrija zaposlila 500 novih delavcev. Dejansko pa se za brezposelne v Sloveniji, posebno tiste, ki smo starejši nad 50 let ne spremeni nič. Določenih del, kot je jutranje raznašanje časopisov v malih občinah, kot je Komen in Bovec, noče nihče, zaradi mizernega plačila in velikih stroškov, število naročnikov je majhno.

Znamo medijsko razbobnati novico iz Novega Mesta, ne znamo pa pošteno povedati, da si v časih avstro ogrske in fašistične Italije, pa tudi povojne Jugoslavije brez lastnega prevoza prej prišel s Slovenskega krasa v Trst kot zdaj ko vozi 5 vlakov do Občin iz Sežane.
Prav tako nobenega v upravi pošte ne skrbi izigravanje delovno pravne zakonodaje njihovih čistilk. Ko so formalno zaposlene v čistilnih servisih, dejansko pa delajo po poštah.
Letošnje leto bo za dolgo trajno brezposelne enako težko kot minula.
Po novo letna streznitev zdaj končno prihaja, sprememb aktivne politike zaposlovanja ni, sončna melje dalje, ne zmelje dosti.
Pri zaposlovanju invalidov popolna nula, že tako smo zaradi drugačnosti stigmatizirani, edino kar lahko počnemo, če nočemo delat v domovih upokojencev in v gostilnah, so spletne ankete in novinarska publicistika. Vsi enaki, vsi enakopravni, elite so bile, so in bodo.
Če je bil v socializmu Tito po Titu, je zdaj Dragan po Draganu,
Razumem, na sežanskem, krajevno običajne rotacije, a če ima Dragan pogoje za penzijo, naj gre v penzion.
Tako bo sprostil delovno mesto, mene naprimer ni hotel vzeti niti kot državno plačanega prostovoljca za lažja dela v mladinskem hotelu v Pliskovici.
Tam bi verjetno zaradi lažjega dela zdržal več kot 10 mesecev, kolikor sem jih prostovoljno državno plačan preživel v domu upokojencev.
Država ki krši lastne zakone, ni pravna in socialna država.
Je država mižerije

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !