Piarovske težave

Je v interesu javnosti, novinarske etike, novinarske avtonomije, smiselno bralkam in bralcem prikazovati: Vse kar ste želeli vedeti o piaru Mok Koper, pa ste pozabili vprašati! Da piarovka ni bila tam, kjer bi smela biti, temu se reče neskladnost interesov, a piarovci so vedno agitatorji tistih, ki jih plačujejo. Ni neka novica, zaradi katere bi dol padli, kje pa!

Bolj kot vojna s Mok Koper, ki vam finančno ne da nič, se bo treba na Pn bolj potruditi, marketinško, ker drugače bo finančno trda predla. Najnovejši trend marketinga so personalizirane izjave, ki jih pišejo surferji in surferke, s katerimi se promovira medij in oglaševalca. Najboljši in najcenejši marketinški produkt so personalizirane majice s logotipom oglaševalca. Tukaj je Večer Slovenski kralj.

Marketinško najbolj všečna akcija je trenutno vrteča flaška, tistega, ki ga natočimo do roba, in ideja maker ki si je to izmislil, je vreden zlate nagrade! Sposobni tekstopisci smo božja mana za vsak marketing, to sam opažam pri kar dveh » personalizirane izjave » oglaševanju. Naročnika, Sber bank in Atlantic grupa, nista naključno izbrala 2 največjih medijev, Večer in Planet Siol. Kar se tiče Pn bi najprej bilo potrebno poiskat sposobne tektopice, za slogane pospeševanja prodaje po kioskih, če nočete, da vas konkurenca povozi.

Prenova spletne strani, kolofonska ureditev, po rubrikah, kot pri Večeru in Planet Siolu. Akcija Skrita črka na naključni strani Pn, s tem da je ta črka samo tipografsko drugačna in malenkost večja, s tem da so skrite črke 3, pravilna 1, dnevni vnos v spletni obrazec, ki potrdi ali zavrne pravilnost, poveča obisk spletne strani do neba. Pravilne črke se lepi v obrazec, ki je objavljen v Pn. Poveča in pospeši prodajo Pn, s tem da je nagradni sklad velik, vrednost nagrade pa naj bo v povprečju 1 evro. Se pravi, 500 majic in še nekaj 10 malo vrednejših nagrad, kot so kape, rudsaki, brisače, in samo ena tedenski oddih. Večina ljudi pri nagradnih igrah ne gleda na vrednost nagrad, raje na število.

Pn sem navedel, a njim se to fučka,
če bo kakšen marketing pograbil moj predlog pospeševanja prodaje, kapo dol

Za kateri marketing ne izdam
tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !