Bog Pahor in arbitraža pa še 2 tir za dobro vago

V komediji zmešnjav, ki te dni vlada v deželi pod alpski, si mi sleherniki še najmanj želimo izrednih razmer. Še najbližji smo, če pošteno rečemo, da pustimo vladi, da vlada, odloča in se ukvarja s projekti. Vedno se najde kak model, ki hoče rušiti vlado v imenu civilne iniciative, dejansko pa v imenu naj opozicijskega politika. Tistega, ki ima težave zaradi premajhnega nabiralnika.

Težave so znane, imajo naslov in se vedno pojavijo kako leto pred državno zborskimi volitvami. Večni poraženec pomladne, 2 republike in kar je teh reči, ne odneha. V 2 njegovih Janševinah ni razen kozmetične davčne reforme, ko je nekoliko zmanjšal davke najbogatejšim, znan pa je tudi po zlaženkah in penzijskemu dodatku pred volitvami, naredil nič ne on ne njegova ekipa. Nestrpne, sovražne in ksenofobne skrajne desnice, kar sds je, imamo počasi dost.
Najbolj jim lahko pomagamo, da jih ne volimo, da Janša in njegovi nikoli več ne pridejo na oblast.

Pahorjevo razodetje ob propadlem referendumu protagonistov proti arbitraži, ko je na listek ob zavrnjem referendumu napisal: Bog je Nas navdihuje, da pravica je še. 2 tir, kakršen koli je že, je nujno treba podpret ali vsaj ostati nevtralen, zato je nujno, če do referenduma proti gradnji 2 tira pride glasujemo za! Vsi argumenti civilne iniciative so žaljivi nestrpni in nestrokovni do vlade, oziroma kar nekaj vlad ki se že več kot 2 desetletji trudi, da bi dobili hitrejšo, boljšo in zmogljivejšo progo do našega edinega pristanišča.
Mogoče bo šel kakšen milijon evrov več, kot nasprotni predlogi, a za božjo voljo, zdaj ko so na voljo evropska sredstva, ta projekt ustaviti? Projekt bo, pa če Kovačič in njegovi to želijo, ali ne! Nasprotni predlogi so samo na papirju cenejši, dejansko nihče ne more zgraditi skoraj 40 km nove železnice skozi ne nešteto predorov in čez viadukte pod milijardo evrov.

Referendumsko zakonodajo bi bilo treba zaostriti, in tako preprečiti raznim iniciativam, za katerimi je vedno opozicija, rušenje vlade. Dr. Cerar, njegova smc, in njegovi ministri, kakor tudi ministri Desusa in Sd so prva koalicija v samostojni Sloveniji, ki ji lahko rečemo stabilna ali vlada narodne rešitve. Ustavni pravnik, šef arbitražne pravniške skupine, je nedvomno zaslužen za odpiranje šampanjcev ob skorajšnji razglasitvi arbitraže.
Ki je za Hrvaško zavezujoča in jo bo mogla upoštevat.

Bog zagotovo je, saj se Pahor obrača k njemu

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Bog Pahor in arbitraža pa še 2 tir za dobro vago”

  1. fuga pravi:

    A si predstavljate, da bi Janša naredil tako traparijo. Zame je ta arbitražni sporazum nacionalno izdajstvo prve klase.

  2. lojz pravi:

    Kaj si ti en nepismen bumbar….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !