Plavajoči medvedi

V tej peklenski vročini se je celo medvedom, ki slove kot miroljubne živali, vseeno bližnje srečanje s njimi ni najbolj zdravo, zlasti medvedke s mladiči rade napadejo, zmešalo.

Plavajo v Kolpi, kjer so medvedi redki, zadržujejo se raje v višje ležečih gozdovih, pa tudi v Gorski Kotor, nekaj 10 km proč se radi odpravijo. Medvedi slovijo kot odlični hodci, celo 70 km lahko prehlačajo v enem dnevu, manj pa kot odlični plavalci, a ko jih vročina zdeluje, in je po gozdovih zaradi presušenih studencev pomanjkanje vode, se radi odpravijo k rekam, in na en mah pospravijo 2 muhi. Napijejo se in še malo osveže v vodi, ker nimajo težav s obmejenimi kontrolami, sledi po osvežujočem plavanju še nekaj 10 km trim na Hrvaško, v Gorski Kotar. Hrup številnih plavalcev in plavalk ob Kolpi jim prav nič ne paše.

Paše pa te peklensko vroče dni, ko so nam peklenščki dobro podkurili,
sladoled, tak ohlajen na dobrih minus 15 minusa, večkrat na dan. Da te dni večina Slovencev manj sexsa kot je sladoled, je razumljivo. Sex v peklenski vročini ni najbolj sproščujoče početje. Že tako se preveč potimo. Paše tudi mir, pred e pošto, telemarketarji, nadležnimi vprašanji in kar je takih reči. Možgane na off, zdaj se najmanj 2 tedna razen vročine ne bo zgodilo kaj velikega, če se bo sploh kaj pametnega.

Ljudje moje branže, ki smo čez poletje ob anketarski kšeft, preklinjamo po spisku. Namesto nakazanih evrov svetla prihodnost.
Brezplačnim nagradnim igram vročina nič ne škodi, in že ob misli, kakšne nagrade ponujajo turistične agencije za poletno fotko, ni težava te fotke naložiti. Pisma bralcev gredo tudi čez poletje naprej, najbolj odmevno je pismo Pirančanke, ki je potarnala nad kulturo Slovenskih vikend turistov. Važno da je popust, v stilu maratona Franje, tja do 10000 Evrov za kolo, potem se gleda, kaj se dobi za štartnino.

Ne razumem nacionalne tv, ki nam čez poletje servira ohlajen zimski jutranji program, če bi zraven postregli še sladoled, bi razumel, tako ne. V hiši imajo dovolj honoracev, željnih nastopa v živo pred kamero, da bi lahko poskrbeli v živo za jutranji program in kakšno javljanje s ohlajenih morskih, jezerskih in termalnih krajev. Tuje tv s tem nimajo nobenih težav, celo resnih in lahkotnejših aktualnih tem se v jutranjem programu lotijo.

Nam preostane samo, da čim bolj hladno preživimo to poletje, in glej ga vraga, če bo to poletno polemiko opazil kak urednik, in za kopijo objave ponudil kak Evro naj se kar javi! Bo to čudež?

tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Plavajoči medvedi”

  1. stricmarc pravi:

    Junij, julij, avgust,
    babe pri mir pust!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !