Razmnožujte se kot zajci

Demografsko se Evropa stara, Evrovpljani pa nimamo prevelikih želja, da bi demografijo dvignili. Pa so se v konzervativni Poljski, domislili, da morebiti ne bi bilo slabo, ko bi pozvali mlade, naj se razmnožujejo kot zajci. A že v tem stavku, iz reklamnega oglasa, so močno zgrešili:

Jemo zdravo, ne nerviramo se, vedno smo na dieti.

Nič od tega pri velikih družinah ne drži, razen diete, s povprečnimi dohodki se ne sfolga, potem pa naj pomagajo sociala, starši in humanitarne organizacije. Žal je tako, da lahko imamo toliko otrok, kot se jih lahko privoščimo. Od nič s nič dohodki, do največ 3 s nadpovprečnimi. Vmes pa sta tista 2 froca, vsaj pri Slovenkah je tako, Tudi pri malih družinah je kar nekaj nerviranja, od vedno višjih položnic, vedno višjih provizijah zanje, do razpadov družin, ko se pojavi tisti znani stavek:

Na računu imam nekaj evrov, do naslednje plače je še daleč! In ko slišimo, in to radi preslišimo, da bodo vrtci šli gor tja do 9 % lahko začnemo s pravljico o zajčkih v pravni in socialni državi. Celo tista organizacija, ki rada pridga, naj bomo Slovenci v postelji bolj poskočni, se odgovornost do naroda, prosto po Rodetu, začne in konča pri njihovi humanitarni, ki malenkostnega naraščanja prebivalstva v Sloveniji ne dohiteva s paketi več.

Domislili, so te domislice v konzervativni Poljski, kjer je še vedno kljub članstvu v Eu splav pri ženskah prepovedan oziroma omejen. In kot je znana, Poljska ima kljub gospodarski rasti nižje plače kot Slovenija. Še vedno ima zlot kar pomeni, da se pri menjavi v Evre zgubi vsaj 1 % kolikor znašajo tečajne provizije. Najprej štalca, pol pa kravca. Zdaj, ko prihaja zima, in na vrtu razen kakšnega ohrovta, zelja in motivilca ni kaj pobrati, nov družinski član lahko sklati družinske finance globoko v minus. Statistično nas je največ Slovencev in Slovenk rojenih v toplejših mesecih, Kar je razumljivo, saj ko je na vrtu in v sadovnjaku vsega dovolj, so stroški za prehrano nižji, Stroški hrane na družinski proračun lahko dosegajo taja do ¼ pa do polovice, odvisno, ali vso hrano kupimo, ali ne. In kje jo kupimo, tudi to je pomembno.

V Slovenije je trenutno večja težava, kako preživeti, kot kako imeti več otrok. Že za tiste, ki so, zmanjkuje prostora v vrtcih, svoje pa bodo prispevali še migranti, ki nas po nataliteti nesejo. Da bi Slovenci ne imeli podmladka, s eni za bati, migranti pa nam bodo dvignili število prebivalstva v desetletju na 2 milijona in 100000. Že zdaj nas je čez 2 milijona, kar je za majhno državo, na 27000 kvadratnih km veliko. Že zdaj so največja mesta preobljudena, zato počasi, imejte toliko otrok, kot jih lahko imate.

Tomaž Švagelj
Publicist

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !