Kdo si v novem letu želi službe

Dragi moji, po anketi Večera si kar 80 % sodelujočih želi zdravja, kar je razumljivo, samo 5 % med katerimi sem tudi sam, pa službo. Ker si s denarjem ne moreš kupiti zdravja, lahko pa si ga izboljšat, je ta pogled Slovencev in Slovenk pričakovan. Drugače so naše želje standardne, med katere sodi zagotovo tudi čim manj pokanja okoli novega leta in hrupnih zabav. Da ob pregretem gospodarstvu narašča inflacija, opazimo. Ne gre nam slabo če k temu uspehu štejemo socialne transferje. Če pa čakamo na čudeže, teh ne bo.

Novo letnih zaobljub si kot vsako leto ne pišem, še manj izpolnjujem, ostajam pa tak, kot sem. Dalje ostajam publicist. Če pišeš, tvoje pisanje odmeva, in če javno publiciraš, ustvarjaš in kreiraš javno mnenje. Marsikaj je v naši družbi narobe, jezi nas marsikaj, pa naj bodo to čakalne vrste, neodgovori in lastni neuspehi.

Če igraš, dobiš, če delaš, imaš, če premakneš, se premakne. Če ženskam pihaš na dušo, se raznežijo. Kakšna pa to razume tudi kot spolno nadlegovanje. Če si len, se ti pozna pri zdravju, ki je odlično. Če verjameš v politične parole, si mona. In če pričakuješ, da bo tista, ki te je leta vrtela dala, si osel. V letu, ki se izteka, sem premagal strah pred spletnimi nakupi, kupil sem samo tipkovnico. Cel teden je trajalo, da sem paket lahko dvignil in plačal na pošti. Socialnih omrežij tudi v naslednjem letu ne mislim uporabljat. Če dalje se bom prijavljal na vse brezplačne nagradne igre in ostal anketar 7 javno mnenjskih agencij. Ostajam Lordwales, damm got. Vse vaše izpovedi mi lahko pošljete na:

tomaz.svagelj@gmail.com

Naj vam bo v novem letu sončno, zabavno, odkrito, pošteno, prijetno, razgibano in tudi zibajoče, če se kaj zgodi v dvoje. Meni se to zlepa ne bo zgodilo, pa saj sem že malo star za te zadeve. Če imate težave s kilami, boste lažji, če tehtnico vržete v kot. Kile lahko manjšate s rekreacijo in dobrim sexsom. Če mene vprašate, so mi bile vedno všeč tiste ki so pri sebi, imaš vsaj za kaj prijet. Zdrava hrana, uravnotežena, doma pridelana, bio in kar je teh reči. Sider pa baba in ded, ki nimata malo bolj zaobljene riti in malce trebuščka, nista zdrava. Za zdravje pa najbolje poskrbimo, da se ne oziramo na nobene nasvete. Da ne pretiravamo s delom, in si vzamemo dopust, kadar nam zapaše.
Da se odlično živet tudi brez službe

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !