Osebnost leta Primorske: Mef

To veselo novico lahko eno uro pred začetkom gala večera » osebnost Primorske » zagotovo napovem. Mef si to moralno priznanje za življenjsko delo zasluži. Če sem se zmotil, naj mi bog oprosti. Manj vesela novica je, da je treba za osebni vtis prispevati 10 evrov, kar ne velja za Večerov bobu bob, katerega osebni vtis je zastonj, če ti uredniško Večera da karto. Sem že pred leti izračunal, da če se ne udeležujemo prireditev, komercialnih teatrov in koncertov v Kosovelovem domu, na leto prišparamo najmanj minimalno plačo.

So pa razmere v Slovenskih medijskih hišah težke, tako po plačah, kot po razmerah. Večeru, ki sta ga nova lastnika Hakl in Todorovič uspešno sanirala in spravila na zeleno vejo, že najmanj 14 dni ne dela spletni arhiv za leto 2018. Plače Večerovih novinarjev in novinark, rednih, ki delajo cele dneve, so precej pod tistimi povprečnimi Slovenskimi neto 1500 evri, kolikor je uradna povprečna novinarska plača v Sloveniji, na Delu in rtv. Honorarcev Večer jih že tri leta nima več, kolateralna škoda sanacije in prodaje Večera, katerega lastnik je bilo Delo, Dela pa Pivovarji iz Laškega, da ni več ne Totega lista, edinega politično satiričnega lista pri nas, in odlične revije 7d, pa tudi tiskanega bonbona, ki je nekaj let izhajal v španoviji s Pn ni več.

Jurij Dervenšek, dramski igralec, ki letos za silo nadomešča legendarnega Toša, dramskega igralca, ker je za shiran Večer predrag,
Za koliko je obral Večer, je poslovna skrivnost, a moja ocena je 3 in tri nule, neto. Mef lahko samo pomaha takim honorarjem, ko sem med jutranjm programom zvedel, kakšne tantieme dobivajo člani benda Danilo Kocjančič sem se prijel za glavo. Vprašanje, če se je Mef s višino ježkove nagrade, približal Toševomu honorarju za eno uro bobu bob.
Mi, sleherniki o takih honorarjih lahko samo sanjamo. Pomagamo si lahko samo s socialno, anketami in nagradnimi igrami. Ker pišem za Primorski dnevnik, bog daj, da bi objavili, brez honorarja, se razume,

Naj še nekaj besed o visokem obisku iz Slovenije v Trstu, ki ga lahko naslovimo: Mlatenje prazne politične slame! Ker se bojim, da s objavo v Pd ne bo nič, bo objavljeno na mojem Lordwales blogu. Dobra novica zame, ki prejemam socialno podporo, je cent obresti, na plebiscitni dan leta 2017. Če ni to dobro znamenje, naj me brcne Slovenska koklja, Pd pa prepuščam polno odločitev, kako in kaj, s tem, kar jim pošiljam. Verjetno bi se mediji na gnilem zahodu, ki so malo oddaljenejši od Trsta, pulili zame, in mi ponujali, kdo da več. Takih kritičnih publicistov, ki znajo prebrati zrna od plev, ni v Sloveniji prav dosti. Pa še Mefu, ki zdaj že sedi v ta veliki dvorani Kosovelovega doma, lahko pomaham. Ker sem ravno s 5 dnevnega odklopa v Kranjski gori, sta tam čudoviti novici, poleg smučanja, številnih sprehodov in pohodov v neokrnjeni naravi, prenovljen Mercator, s odlično to go ponudbo, in nova picerija.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !