Uredništvu Blogosa vrnite nam link

Saj se gre samo za en preprost, enostaven, in predvsem opazen link, ki naključne sprehajalce po spletu pripelje na naše bloge, družbeno kritične, saj taki smo Siolovi blogerji, večinsko boemi, ki ne ljubimo družbenih omrežij. Tam nas večinsko ne boste našli, tukaj smo več kot 10 let, in Edo s obujenkami, Stric Marč, Rado, Spominčica in moja malenkost še vedno ustrajamo.

Da svetu, ljudem, politikom, povemo kar se gre, da opozorimo na to, kar pač je, in da vsaj malo izboljšujemo ta naš sivi svet, ki je dejansko v barvah, a črnijo ga razni črni oblaki. Da smo vsi enakopravni, a kaj ko nam razni strici in tete kar naprej rušijo to idilo, če bi bilo po njihovo, v tej državi ne bi imeli kaj početi drugačni, ki ne sledijo njihovemu modelu krasnega neoliberalnega sveta. Te nestrpneže se dobi na vseh političnih polih, in še vmes, mislijo da je njihov denar kralj sveta, in da je svet njihova podoba. Njihova omrežja sijejo visoko, a kdor visoko prileze, še hitreje nizko pade.

Na srečo prav dosti nestrpnosti v tej naši pod Alpski ni, dokler ne omeniš kakega težkega problema, pa naj bo okoljski, zdravstveni ali delovno pravni. Dokler špilaš boema in živiš na račun sociale, v pismih bralce pa pišeš o pojoči travici in vlakih ki jih ni, so vsi prijazni s tabo. S tem da ti vsak mesec nakažejo, ti omogočijo tudi kak bio jogurt, in kar je teh reči, tvojo kritičnost pa s tem zabremzajo. Je pa res, da rinit tja, kjer rado smrdi, ni najbolj zdravo. Imamo pa popolno svobodo govora, tudi če se pritožiš, tvojo pritožbo obravnavajo.
In jo celo pozitivno rešijo! Bolj kot si na liniji vlade, boljši si, saj je vlada tista, ki odloča, kako visoke bodo penzije, socialni transferji in ne pozabite otroški dodatki. Kot zmerni levičar si težko na liniji desne vlade, je pa res, da je tudi Janša pred volitvami dvigoval penzije.
Ni pa nikoli dvignil minimalne plače, niti ni urejal socialnih vprašanj, je takoj zmanjšal davke najbogatejših!

Sem med tistimi, ki menijo, da morajo biti bremena družbe enakomerneje porazdeljena, zakaj ne bi tisti, ki imajo največ, največ prispevali za blaginjo družbe? Socialna kapica je tista zadeva, ki je nepravična do nas, ki smo na dnu. Saj moramo tudi mi plačevati davke, vsakič ko gremo po nakupih? In če Tonin pravi, da so nova vprašanja, ki se jih bo lotevala Nsi, krščanska demokracija, digitalizacija, okoljska vprašanja, in podobno, toda njegova mantra o dostojnih pokojninah je možna samo s reformo penzijske zakonodaje. Prihajajo časi, ko bo en zaposlen delal za enega upokojenca, in prispevki ne bodo zadoščali niti za polovico zajamčene penzije, je treba najti vire kako rešiti penzijsko blagajno pred zlomom. Država ne bo mogla večno financirati penzijske blagajne, gospodarstvo ne bo zmoglo vedno večjih penzijskih prispevkov, rešitev je v tem, da se mladim da delo. In ne vztraja, kot pijanec ob plotu, da se mora delat do 63 leta in v penzijo odhajati s berglo! Kaj nam pomaga visoka konjunktura, če se v glavnem zaposluje v javnem sektorju, v realnem pa zapolnjuje odpovedi in odhode v penzijo? Mlada, inovativna podjetja dokazujejo da se da, in da tujina ni rešitev.

A prav veliko novih delovnih mest ne bo, dokler ne bo rešen javni prevoz, ki ga v več delih Slovenije ni. Najtežja fizična dela pa naj opravljajo roboti, kaj pomaga delavec in delavka, ki je po 30 letih težaškega Dela invalid, gospodarstvu?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Uredništvu Blogosa vrnite nam link”

  1. Stric Marč pravi:

    Izgleda, da nas je na siolu ostalo le še nekaj poslednjih Mohikancev, ki ne uvidimo trenutne trende, jih ne razumemo in jih ne obvladamo. Nekaterih imen, tudi bolj slavnih, že dolgo ni na tem blogu.Izgleda, da sporočati nekaj splošni polulaciji ni več konjukturno, pač pa so informacije za lastno promocijo bolj usmerjene ciljni publiki, prijateljem, sledilcem. Se pa strinjam, da bi bilo lepo, če bi siol svoj blog bolj ažurno servisiral, dokler je še vsaj nekaj piscev.

  2. Aamadeux Aamadeux pravi:

    Jaz sem se vrnil po desetih letih. Uh kakšna puščava. Se mi pa zdi, da lastnik Blogosa namerno dela vse, da zatre ta portalček. Danes to ni nič čudnega. Če so ubili najbolj prepoznavno blagovno znamko MOBITEL, potem je Blogos za njih kot en pohojen čik.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !