Fak

Če zanemarimo kregarije zaradi delitve 3 miljonskega loto dobitka, in odstavitev in nastavitev Ggm s strani koprskega župana Don Popa, dober dan. Tudi zame, dan po pepelnični sredi presenetljivo dober dan, število reklam tega tedna je doseglo številko 17. Da je Jakovu Faku kljub žalitvam, da ni pravi Slovenec za nošnjo zastave na otvoritvi olimpijskih iger, uspela srebrna, kapo dol! Odzivi na twiterju pohvalni, na take zmage se pije in poje.

Mraz reže do kosti, Sibirija, radiatorji cele ure vključeni, pa še peč na drva pomaga, a v hiši temperatura ne doseže 20 stopinj. Za kratek čas 19, zjutraj, ko se vklaplja termostat pa ledenih 15 stopinj. Tudi nagrade brezplačnih nagradnih iger zame je stisnil mraz, kar nekaj organizatorjev zavlačuje s objavo dobitnikov na spletnih straneh. Lahko je vzeti, težje je dati, saj položnična mora gre dalje. Moramo biti pazljivi, da nam poleg standardnih položnic ne uturijo še kako dodatno, za razne naročnine, članarine in podobno.

Tofu so popustili živci, razumljivo, ker od leta 1960 od društva novinarjev ni dobil nobene nagrade, je protestno izstopil. Ima eno položnico manj, kar ni slabo. Položnice rade položijo. In vsi, ki se imamo za malce pisateljev, pa nas ne sprejmejo v društvo pisateljev, smo lahko srečni, ena položnica manj, a ni to krasno! Tudi jskd rad pošilja položnice, pa mi povejte, kako lahko s odpustkom za 100 evrov s 22 % ddv lahko bolje kreativno pišeš. Fak.

Jok brate, odpade. Sem kar zadovoljen s tem kar imam, dragi moji, da se bodo neki svetovalci redili na moj račun, ne bodo se. Večerni tv program kar dober, čeprav bi Bobovnik počasi lahko šel v penzijo, a padec na jurja penzije ni lahek. Kot vsi, tudi on ima precej položnic, kako se rešiti tega hudiča, ni še nihče znanstveno ugotovil. Da bi bile nadležne položnice vsaj digitalne, to pa ne, vsa podjetja se trmasto, kot pijanec plota oklepajo papirnatih položnic. Če ne plačaš, opomin, če še ne plačaš, izvršba! Sam sem se na srečo rešil še bolj nadležnih telemarjev, ne vem zakaj me morajo klicati s moje banke, če nimam nobenih, skoraj nobenih svojih dohodkov! Če jim rečeš, sem brezposelen, jih hitro mine volja, težiti dalje. Tečni so tudi spletni trgovci, za eno anonimno naročilo, skromne vrednosti, anketa, če sem zadovoljen. Sem, jasno, saj sem to tipkovnico dobil 3 evre ceneje kot v trgovini. No vidite, ta svet je krasen, lahko mi tudi pišite, sploh če je kaka osamljena, in ni knjižničarka, tja do 50 let starosti, pa bomo kako rekli.

tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Fak”

  1. fuga fuga pravi:

    Ja, pa še res je, eden izmed mnogih trenutkov na sceni vsakdanjosti nam bo težko dvignil moralo in zavest. Itak je vseh problemov enkrat konec. No, ja, bomo pa kaj drugega našli.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !