Slab tv program

Da program naconalne tv, že dolgo ni več tak, kot smo ga bili vajeni leta, je jasno. Slabšal se je že leta 1988, ko je Janez Čuček, legendarni voditelj tv dnevnika, » ostanine še naprej s nami » izdal biblijo tv novinarstva, kroniko dogajanja v hiši na takratni Moše Pijadejevi, današnji Kolodvorski, enega dne. Pa ni težava v programu, ne v zaposlenih, leta 1988 samo 860, zdaj najmanj 950, temu je treba prišeteti še nekaj 100 honorarcev. Težava je samo v nadležni proviziji za tistih 13 evrov mesečnega tv prispevka, ki je obvezen. Provizije za položnice so od skromnih 50 centov v delavski hranilnici, 65 centov v trgovskih centrih in trafikah, od 1,10 na pošti, do oderuških 2 in več Evra na bančnih okencih, na srečo nekateri bankomati sprejemajo položnice, računajo samo 0,65 Evra provizije.

Rešitev težave prispevek za rtv brez provizije je na okencih občinskih blagajn, bo kdo iz vodstva rtv to težavo in nadlogo mnogih rešil.
Res ni nobene potrebe na leto pognati v luft 15 in več Evrov, raje ena špeža. Kar se pa tiče naskakovanja za najbolj želeno delovno mesto na rtv, ni hude gneče, Janežičeva bo izvoljena, moški proti kandidat, širši javnosti malo poznan, bo zvisel. Tudi plača odgovornega urednika informativnega programa, kjer ni honorarjev za urednikovanje, za cele dneve tekanja, odgovornosti in stresa, dobri 45 plačilni razred, ni najboljša stimulacija. Bolj je šokantno, da je bivši varuh gledalcev na rtv Lado Ambrožič dobival več kot 4000 evrov bruto, kar je predsedniška plača. Več kot uredniki, brez dodatkov samo 3400 Evrov bruto. Ima pa zato rtv kar 17 vrst dodatkov, ki jih prejema večina redno zaposlenih. Ni slabo? Tudi dobri novinarji lahko zlezejo čez uredniški prag plač, nasploh so plače na nacionalni tv bogovske in višje kot v klasičnih medijih.

Če tisti znani stavek, na rtv samo preko vip nekako odmislimo, se prepogosto dogaja, da zaradi enih in istih, tistih 100 naj Slovencev, ki jih moramo poslušat iz tedna v teden, že ob 9 zvečer zaspimo pred tv.
Projekt Ema lahko razumemo kot metati bisere svinjam, vsi ki so zraven vsaj 5 minut in imajo v žepu pogodbo, kasirajo. Eden najbolj varovanih podatkov je koliko dobi voditelj in produkcuijska ekipa.
Šov gre dalje, za večino proračuna Eme poskrbe sponzorji, nekaj pa prispevajo plačniki rtv prispevka. Kritičen do razmetavanja javnega denarja rtv je programski svetnik Sašo Hribar, komik in voditelj, ki je bil že večkrat po sodiščih zaradi predolgega jezika, medijsko so odmevne tožbe s Pirkovičem In Radovičem. Če je češnica na torti tisti edini sredin film brez reklam, naj bo, še vedno je daljinec, za izklop. Sploh je najbolje gledat tv samo v prime večernem time, čez dan naj bo ugasnjena. A brez nacionalke ne moremo, zato ostanite še naprej s nami!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Slab tv program”

  1. stric Marč pravi:

    Praznati pa moraš, da je RTV vedno bolj uravnotežena tako, da moj sosrd , zaprisežen pripadnik SDS vedno bolj spremlja nacionalko in Novo TV in jaz, zavrti komunajzer le še POP.

  2. Rado Rado pravi:

    Tiste, ki imate polni rit vsega, je težko zadovoljiti. Jaz, ki živim pa v pomanjkanju, sem tudi z RTV Slovenija zadovoljen.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !